ГЕРБ ще предложи правителство, премиерът ще е ясен в понеделник

1
Какъв ще е съставът на проектокабинета ще стане ясно до 10 дни, обяви Томислав Дончев
Какъв ще е съставът на проектокабинета ще стане ясно до 10 дни, обяви Томислав Дончев Видео: БНТ

Какъв ще е съставът на проектокабинета ще стане ясно до 10 дни, обяви Томислав Дончев

ГЕРБ ще предложи със сигурност проектокабинет след като получи първия мандат от президента Румен Радев. Това заяви заместник-председателят на партията Томислав Дончев, предава БНТ.

Кой ще е номинираният за премиер ще стане ясно в понеделник, а какъв ще е съставът на проектокабинета - до 10 дни, уточни той.

От думите му стана ясно, че е възможно проектокабинетът на ГЕРБ-СДС да е правителство на малцинството.

"Разговорите не са спирали. Всички опити да бъдат проведени преговори за съставяне на кабинет, се оказаха невъзможни, защото политическите сили, с които имаме идеологически сходства в програмите и целите, нямат очевидна склонност да водят подобни разговори. Ще използваме оставащата седмица или 10 дни във всякакъв вид опити - публични, регламентирани, да осигурим политическо бъдеще на кабинет с първия мандат, което не изключва и формата кабинет на малцинството. Да, това няма как да е коалиция на база споразумение, защото очевидно е невъзможна, няма как да е аритметична коалиция, последната възможност е правителство на малцинството. Това не трябва да бъде изключено. Ще бъде наш кабинет - дали е възможен? Труден, но възможен.", каза Дончев.

Според него президентът е предоставил достатъчно време за разговори и консултации на партиите, те не са го използвали по най-добрия начин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    сащ са сатанисти
    Публично ни информирайте каква заповед е издадена от Козяк?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари