Тома Биков: След вчера не можем да си позволим оставка

2
Според Биков първата възможност за разрешаването на тази политическа криза ще бъдат президентските избори
Според Биков първата възможност за разрешаването на тази политическа криза ще бъдат президентските избори Видео: bTV

"Политическата отговорност за снощните ексцесии и вандалски прояви носи президентът Румен Радев. Техническата отговорност е на официалните организатори на протеста от „Отровното трио“

Това каза в „Тази сутрин“ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„В продължение на няколко дни имаше директни призиви от тези хора за насилие, за идване на винкелите и това се случи вчера“, каза той.

„Отровното трио“ превърна протестиращите хора, тези с чисти сърца, във фон и масовка на криминалния контингент, който е пратен там от Васил Божков“, допълни още Биков.

„Г-н Биков не е чул поради причината, че напуснаха парламента какво каза вчера Румен Радев в пленарната зала. А то беше, че не бива да се стига до агресия. Призивът беше за мирен протест. Единственият, който може да носи политическа отговорност за агресията на протеста е премиерът Бойко Борисов, защото тя е вследствие на неговата упоритост да не подаде оставка“, каза от своя страна Христо Проданов, депутат от „БСП за България“.

„Това, което е най-адекватно да се случи в момента, е оставка и нови избори, за да се види какви са електоралните нагласи на българските граждани“, заяви той.

„След вчера по никакъв начин не можем да си позволим да обсъждаме въпроса за оставка на правителството. Това означава да подадем оставка след атака на криминалния контингент. Това ще постави в риск всяко следващо българско правителство да бъде свалено по този начин“, контрира Тома Биков.

Напускането на ГЕРБ на пленарната зала вчера Биков обясни с думите, че това е символичен жест, с който показват, че между тях и президента до края на неговия мандат няма да има никакъв диалог.

Според него първата възможност за разрешаването на тази политическа криза ще бъдат президентските избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари