Тома Биков: Ако някой може да бие ГЕРБ на изборите, това е самият ГЕРБ

0
Биков заяви още, че ако гласуването е било само машинно, това би усложнило процеса, вместо да го улесни. Причината - гласуването щяло да става много по-бавно
Биков заяви още, че ако гласуването е било само машинно, това би усложнило процеса, вместо да го улесни. Причината - гласуването щяло да става много по-бавно Видео: БНТ

"Компетентните в България по темата избори са 10 души. Ходят хора, които нищо не разбират и предлагат законодателства, които са нелепи. Ходят хора, които нищо не разбират"

Това посочи депутатът от ГЕРБ Тома Биков в ефира на Българската национална телевизия, предава FROG NEWS

В спор с него влезе Крум Зарков от БСП. Депутатите на управляващите и опозицията дебатираха въпросите с предстоящите парламентарни избори и неизвестните по какви точно правила ще се проведат те.

България ще се озове в края на този мандат в тежка ситуация”, отсече Крум Зарков от БСП. Той бе категоричен, че не пандемията е виновна за разрушения авторитет на институциите.

Надявам се да не се случи да се използва пандемията за политически цели. Това, че има вирус и той засяга социалната и икономическата тема е нещо, което трябва да се адресира по време на кампанията, но е важно какво ще се предприеме след тях с управлението на страната, посочи от своя страна Биков.

“Проблемите не са проблеми на последните 4 години”, посочи Биков по адрес на изказването на Крум Зарков и продължи:

“Това са дългосрочни теми. Ние управляваме от 10, но те са заложени по принцип, продукт са на различни фактори и не могат да бъдат решени от една политическа сила”, посочи Биков.

Депутатът от ГЕРБ обаче не спомена продукт на какви точно фактори са тези проблеми. Биков обаче призова за обединение с опозицията, с която да се опитат настроят обществената среда за реформи.

“Не съм убеден, че те са искани. Но не бива да вкарваме тези теми в режим само на тази кампания. Трябва да е много по-сериозно”, допълни Биков.

Двамата се скараха и по темата с видеонаблюдението на изборния процес. Управляващите заявиха, че това не би могло да се случи. Зарков пък му опонира - съвсем реалистично е.

“Имаме доверие на нашите членове на СИК. Те са тези, които наблюдават. После има второ ниво”, ядоса се Биков относно обвиненията за изборни манипулации.

Той посочи, че има много неща, които предстоят да бъдат организирани и призова по-малко да се усложнява изборния процес, за да бъде "по-лесно" за всички.

Биков заяви още, че ако гласуването е било само машинно, това би усложнило процеса, вместо да го улесни. Причината - гласуването щяло да става много по-бавно.

“Не сме си поставили за цел да преодолеем някакви образи. Непрестанно сме в битка със себе си и с това да преодоляваме собствените си грешки. Ако някой е способен да бие ГЕРБ на избори, това е самата партия”, посочи Биков в отговор на въпрос как формацията ще преодолее скандалите със снимките, пачките и записите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Още малко и мързелът официално ще се нарича пролетна умора...

Харесай Дунавмост във Фейсбук