ГЕРБ - Русе осъждат ареста на Бойко Борисов

0
Наталия Кръстева: Нас не ни е страх!
Наталия Кръстева: Нас не ни е страх!

Групата общински съветници от ПП ГЕРБ - Русе излязоха с декларация, в която се осъждат арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова

На днешното 31-о заседание на Общински съвет – Русе беше представена декларация от името на групата общинските съветници от ПП ГЕРБ. Тя беше прочетена от зам.-председателя на Общинския съвет и на групата на ГЕРБ в местния парламент Наталия Кръстева:

"Уважаеми колеги, уважаеми съграждани,

Ние, членовете на групата общински съветници от ПП ГЕРБ-Русе, остро осъждаме погазването на Конституцията на Република България, на установения правов ред в държавата, законността и разделението на властите, които са гръбнакът на всяка Демокрация.

През последната седмица сме свидетели на безпрецедентно нарушаване на фундаментални принципи на Българската Конституция, на българското законодателство и на европейските демократични ценности.

Извършените на 17 март арести на бившия премиер и настоящ лидер на най-голямата опозиционна партия ГЕРБ Бойко Борисов, заедно с бившия финансов министър Владислав Горанов и бившия шеф на правителствената пресслужба, Севделина Арнаудова, които 24 часа по-късно бяха пуснати, буквално взривиха политическата сцена у нас. Те са сериозна индикация за целенасочена РЕПРЕСИЯ. Методите на работа на силовите структури, наложени от политическото ръководство ни връщат към мракобесните времена на комунизма. Нивата на престъпността гонят тези от 90-е години. И тази несигурност все повече се вижда от много български граждани.

Историята не познава друг случай, в който премиерът да привика в кабинета си разследващи полицаи, да се самопредлага за свидетел по разследване, в което той не е страна, но пък е заинтересован да се саморазправи с лидера на опозицията. С какви правомощия българският министър-председател контролира, коментира и дори ръководи заедно с политическия ръководител на МВР дадено разследване?

Уважаеми колеги, случващото се в момента е безпрецедентен политически натиск – незаконен и в противоречие на всякакви европейски ценности и норми. Въпросите, които все още витаят в общественото пространство са: Не беше ли това кризисен ПР на провалящото се правителство? Активно мероприятие или правосъдие? Какви по-дълбоки проблеми се опитват да прикрият управляващите, измествайки фокуса на общественото внимание?

Точната дума, характеризираща действията на управляващите, е „Произвол”. Такова е всяко действие, извършено срещу български гражданин, в нарушение на закона. И няма значение кой е този гражданин, защото когато това се превърне в начин на функциониране на държания апарат, никой не е в безопасност! Под заплаха е върховенството на правото и правата не само на членове и симпатизанти на опозиционни политически партии, но и на всеки човек, дръзнал свободно да изрази своята позиция, която е в противовес с тази на управляващите.

Остро осъждаме всяко действие на политическа репресия и политически полицейски произвол.

Тъжно е, че на фона на трагичните изпитания за Свободния свят и демокрацията страната ни днес изглежда жалка, объркана и неспособна да функционира като правова държава от ЕС. И така ще бъде, докато е в плен на безвремието на фалшивата промяна.

От високата трибуна на Общински съвет - Русе заявявам, че:

Нас не ни е страх!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    20
    Ivo
    А бе тоз Нунев,няма ли го арестуват за далавери?Беше изгонен за простотия и некадърност,сега голям го вади,боклука!Мамка им Мрьсна,долна!
  • 21
    19
    Орлин
    Идва ви края гербаджийска сган пожелавам ви да изгниете в затвора крадци долни
  • 22
    18
    Анонимен
    Всички останали русенци приветстват ареста на крадците на народа
  • 26
    17
    Русенец
    Гледам снимката, чета коментарите и си мисля за тая свиркаджийка Наталия - какъв гьонсурат трябва да си, че да ръсиш бисери в Общината, да се цопнеш като калинка за директор на МГ -то и изобщо да се разхождаш по улиците на Русе? Аз лично щях да потъна в земята от срам, ако за мен или някой мой близък има такова инфо...
  • 25
    16
    Пъчо
    Вярно ли ма, че си била царица на сбирките-свирките? И на Нунев ли?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари