Тодор Тагарев: Обсъждаме отговор на действията на Русия

0
Основният отговор не е самостоятелен, а заедно с нашите съюзници от НАТО
Основният отговор не е самостоятелен, а заедно с нашите съюзници от НАТО Снимка: БНТ

Основният отговор не е самостоятелен, а заедно с нашите съюзници от НАТО

От средата на юли Русия обявява една част от българската изключителна икономическа зона за опасна, защото ще прави учение със стрелби. Затова става опасно българските кораби да преминават през тази зона, отбеляза в предаването „Денят започва“ по БНТ министърът на отбраната Тодор Тагарев. Така се блокират нормалните коридори на търговския трафик в Черно море. Това означава, че за нас е опасно да използваме икономически тази зона, обясни министърът.

„Обсъждаме различни варианти за отговор – от дипломатически до ускорено придобиване на брегови противоракетни комплекси, като основният отговор не е самостоятелен, а заедно с нашите съюзници от НАТО, каза Тодор Тагарев.

До голяма степен случващото се в Черно море зависи от Турция и нейните действия не позволяват по-голяма ескалация на напрежението, посочи министърът. Турската страна спазва стриктно Конвенцията от Монтрьо, като ограничава присъствието на военни кораби в Черно море, в т.ч. и руски.

„Ангажиментите на нашите съюзници не са само с кораби, това може да става с получаване на разузнавателна информация, с авиация, която потенциално може да действа срещу морски цели, това може да стане и чрез брегови средства, те вече не са ограничени от конвенцията", каза Тодор Тагарев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    6
    Sтанко
    Да лаеш е лесно! На тагаренко под дупето ако гръмне руска пушка - ще се прави на "нито чул нито видял". Иначе на думи сме силни, ама вътък НЯМАМЕ! Ще си плащаме, докато сме живи заради такива измислени политици в родната ни кочинка...
  • 13
    5
    Гошко
    Тоз грозен и още по-тъп тагареску става за смях. Какъв отговор да очакват руснаците, с най-мощната военна сила в света, от някаква безпомощна американска полдлога? Тоз безмозъчен дядка дали осъзнава, че е в ролята на хлебарка, която се заяжда с човек държащ флакон с инсектицид в ръка...
  • 19
    4
    русенец
    Прави ми впечатление, че всеки като хване големия кокал все напира да "придобива" я Фъ-16, я белгийски фрегати с цени като за нови, но снети от въоръжение, я ракетни комплекси. Пътьом подарява де що ни е останало неизкрадено военно имущество. Бе тия хора да не получават и комисионни за "придобиването"? И какво значи "придобиване"? Кой плаща сметката и внуците ли? Бе дайте да обявим по-добре война на Русия, че да изтрият тази София от лицето на земята!
  • 18
    3
    Бай Чеп
    Извън шегите всеки може да се замисли, как например и с кой акъл сме обявили война на САЩ през ВСВ! Ами ей така - няколко продажни боклука на власт и готово!
  • 8
    2
    Бай Чеп
    Очаквайте свиреп отговор от Тагаренко. Ще организира заедно с генерал Муфтачийски една полева руска баня и ще нашибат здраво руснаците с метлички!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари