Тодор Тагарев: Притеснително е, че Русия удължи срока за предупредителната зона в Черно море

1
Русия нарушава навигацията като не пропуска украински кораби, каза министърът на отбраната
Русия нарушава навигацията като не пропуска украински кораби, каза министърът на отбраната Видео: NOVA

Русия нарушава навигацията като не пропуска украински кораби, каза министърът на отбраната

"Определянето на предупредителна зона за Черно море обикновено се прави за няколко дни – докато трае военното учение. По-притеснителното е, че 10-дневния срок на нотификацията на Русия изтече вчера и бе удължена с още 10 дни." Това заяви военният министър Тодор Тагарев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Тези ограничения не би трябвало да се прилагат от Русия, за да блокира износа на зърно от Украинските пристанища. Това е неприемливо. Съвсем други режими, по различен начин се навигира транспорта.

В отговор на въпрос за евентуално искане от украинските власти за съдействие на изност на зърно, той каза, че ако има такова запитване, то ще бъде обсъдено с нашите съюзници, които са на прилежащата територия на Черно море и евентуално и с партньорите ни от НАТО.

Те още от 2014 г. претендират за морски пространства около Кримския полуостров, за влизането в Азовско море и всякакви подобни случаи, които противоречат на международното право”, каза Тагарев. Според него Русия нарушава навигацията като не пропуска украински кораби.

Черно море е твърде малко, за да има всяка страна 200 мили икономическа зона, но има ясен регламент. Всяка страна има право да действа в своята икономическа зона, никой друг няма право да действа в тази акватория, заяви Тагарев.

Припомняме, преди години турски бракониери бяха навлезли в български акваториални води, не спряха на заповедите на българските гранични власти и впоследствие образуваха дело срещу български граничари, изпълнявали своя дълг по международното право.

"НАТО определи в стратегическата концепция защитата на Черно море като свой стратегически приоритет и това беше тема на срещата във Вилнюс. Черно море е изключително важно за икономиката, транспорта, екологията", поясни министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    25
    до 23
    Сигурен съм, че на живо би получил доста отговори и обяснения ;) Само кажи кога и къде да дойдем да ти обясним за Христо Ботев.
  • 4
    24
    СРАМ и ПОЗОР
    Националните предатели не заслужават обяснения и разяснения по абсурдни въпроси. Единственото което заслужават националните предатели е да бъдат изправени пред сънародниците си публично на площада и там да задават такива въпроси. Опитай да си представиш отговора който ще получиш...
  • -3
    23
    до 19
    Ти също не си бил там. Молбата ми беше да обясниш защо Ботев е герой, бе идиот! Понеже ти повдигна въпроса и явно го смяташ за такъв. Дано имаш и обяснение за това.:)
  • 5
    22
    Пожелание от сърце
    Този грозен, противен, злобен, плешив проклетник какъв се явява, че тръгнал да защитава украинските интереси?! Проклетнико грозен, вие тероризирате и мъчите собстените си български сънародници, а слугувате на някакви украинци, които не са ви никакви. Проклетнико, дано да те застигне възмездието, теб и цялата ти рода! А дано да ти дойде краят по-бързо, че да си отдъхнем!
  • -2
    21
    до 19
    Би ли обяснил защо Ботев е герой? Какво е направил за теб примерно или за Родината си?! Стига комунистически клишета, пробвай да се обосновеш, разбира се ако си интелигентен. Ако не си, то вземи да се упражняваш в риторика другаде.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари