Тежки инциденти помрачиха Великден във Франция

0
Най-малко 10 души загинаха при трагедиите
Най-малко 10 души загинаха при трагедиите Видео: NOVA

Най-малко 10 души загинаха при трагедиите

Два тежки инцидента помрачиха Великден във Франция. Експлозия и рухнали сгради в Марсилия и голяма лавина в Алпите отнеха живота на най-малко десет души. Все още се издирват изчезнали и броят на жертвите може да се увеличи.

Засега не е известно какво е срутило двете сгради в Марсилия. Имало е взрив, но още не е обявено официално какво го е предизвикало. Загиналите там са четирима, но почти сигурно е, че броят ще се увеличи, защото част от изчезналите вероятно са под развалините. В Алпите пък намериха шесто тяло на загинал в лавината. Там вече не търсят оцелели, информира NOVA.

Двете сгради в Марсилия рухнаха в неделя. Мощна експлозия ги разруши и тежко повреди съседно здание. Смята се, че още има хора под развалините, въпреки че надеждите да намерят оцелели са минимални. Застрашени са и съседните две сгради на вече срутилите се.

Възможно най-бързо формирахме екип с тежка техника. Включва над 100 души. Участват специалисти от Марсилия и целия департамент”, обясни пожарникар.

Повече от 40 сгради около мястото на инцидента бяха евакуирани - общо над 200 души. Те прекараха нощта в хотели и други места за временно настаняване.

Трябва да отстраним част от отломките, за да можем да достигнем евентуалните оцелели. Затруднени сме да работим по нормалния начин, защото може да заплашим хората под развалините”, коментира вътрешният министър на Франция Жералд Дарманен.

Докато разчистваха сградите в Марсилия, югозападно от Мон Блан, падна голяма лавина. Тя затрупа туристи в един от популярните курорти в Алпите. Загинаха шестима. Властите не обявиха самоличността им, но местни медии пишат, че са били двама местни планински водачи и четирима техни клиенти. По-рано днес спасителната операция официално беше прекратена, като се смята, че няма други изчезнали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари