Telenor може да бъде глобена със 100 милиона долара

1
Telenor има време до 1 март 2017 г. да регистрира възражения по обвинението
Telenor има време до 1 март 2017 г. да регистрира възражения по обвинението

Норвежката телекомуникационна компания Telenor рискува да бъде глобена с 100 млн. долара заради злоупотреба с господстващо положение на пазара, предупреди Антимонополната служба в страната, пише The Local.

Дружеството Telenor, което е 54% собственост на норвежката държава, е обвинено за възпрепятстване на влизането на трета конкурентна мобилна мрежа в страната между 2010 и 2014 г.

"Нарушенията в Закона за защита на конкуренцията за злоупотреба с господстващо положение са много сериозни, а глобата е от 906 милиона крони (€100 млн., $106 млн.)" каза генералният директор на органа по конкуренция Ларс Шоргард.

Норвегия е една от малкото европейски страни, в които има само два телекомуникационни оператора - Telenor и шведската Telia. Навлизането на трета мрежа в страната е от решаващо значение за увеличаване на конкуренцията и гарантира доброто предлагане на (мобилни) услуги на възможно най-ниска цена.

Network Norway и Tele2 са искали да създадат трета мрежа в страната, но е било необходимо да се използва мрежата на Telenor по време на внедряването. Telenor е обвинен за това, че е предложил твърде скъп достъп до мрежата си като по този начин уврежда рентабилността и намалява шансовете за привличане на клиенти от новия конкурент на пазара.

Телекомуникационния гигант Telenor има време до 1 март 2017 г. да регистрира възражения по обвинението. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари