Повдигнаха нови обвинения на Грета Тунберг

5
Екоактивистката е обвинена отново, че не се е подчинила на полицейско разпореждане
Екоактивистката е обвинена отново, че не се е подчинила на полицейско разпореждане Снимка: Фейсбук

Екоактивистката е обвинена отново, че не се е подчинила на полицейско разпореждане

Срещу екоактивистката Грета Тунберг днес отново бяха повдигнати обвинения в Швеция за неподчинение на полицейско разпореждане, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че това става по-малко от два месеца, след като шведската екоактивистка бе осъдена и глобена за същото престъпление.

На 24 юли тази година 20-годишната Тунберг беше глобена с 1500 шведски крони (134 долара) от съд в Швеция за това, че не е напуснала протест след нареждане на полицията. Веднага след произнасянето на присъдата тя и други активисти от екологичната група "Върнете бъдещето" блокираха пътя на петролните цистерни в пристанището на шведския град Малмьо и отново бяха отстранени със сила от полицията.

"Демонстрацията не беше разрешена и това доведе до блокиране на движението на автомобили. Жената отказа да се подчини на полицията да напусне мястото на инцидента", съобщи в изявление прокуратурата.

Тунберг, която се превърна в символ на младите екоактивисти от цял свят, след като организира ежеседмични протести пред шведския парламент, може да получи по-тежка присъда, ако бъде осъдена за втори път. За неизпълнение на полицейско разпореждане в Швеция се предвижда максимална присъда от шест месеца затвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Камиларя
    Тъз няма ли някой да се прежали и да и го набута в гъзъ та да млъкне!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари