Телеграф: Британското правителство тайно е обсъждало отлагане на Брекзит

0
Лондон и Брюксел спорят дали постигнатото през ноември споразумение за излизането на Великобритания от ЕС може да бъде предоговорено
Лондон и Брюксел спорят дали постигнатото през ноември споразумение за излизането на Великобритания от ЕС може да бъде предоговорено Снимка: ANSA

Британското правителство тайно е обсъждало планове за отлагане на брекзита с 8 седмици – от 29 март за 24 май, пише британският вестник „Телеграф”, цитиран от БТА.

Министрите се надяват Европейският съюз да се съгласи на тази отсрочка, ако споразумението на премиера Тереза Мей бъде прието в парламента, за да има достатъчно време за приемане на нужните нормативни актове за излизането от съюза.

Мей ще бъде в Брюксел утре, за да поиска от лидерите на общността да приемат законово обвързващи поправки в „предпазния механизъм” за ирландската граница или да бъдат изправени пред възможността за хаотичен брекзит без споразумение. 

Лондон и Брюксел спорят дали постигнатото през ноември споразумение за излизането на Великобритания от ЕС, което бе отхвърлено в този му вид от британските депутати, може да бъде предоговорено.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Едно не разбрах - защо ме изхвърлиха от тролея? Стоях си кротко, на никого не пречих и весело си скърцах със стиропор по стъклото.

Харесай Дунавмост във Фейсбук