Театърът в помощ на обществото

4
Николай Урумов ще играе за благородна кауза на Великден
Николай Урумов ще играе за благородна кауза на Великден

Организаторите на великденското излъчване на „Мъжка Задушница“ ще дарят част от средствата събрани от спектакъла, в подкрепа на борбата с COVID-19.

Така те целят да помогнат в три различни посоки. Да се дарят средства за подпомагане на медицински дейности, да разнообразят празника на хората живеещи в изолация с един специален спектакъл и като създадат заетост на хората работещи по проекта, съобщиха от културната институция.

Обществото винаги е било в помощ на артистите и изкуството. Дойде време изкуството да се опита да върне жеста. В тези тъмни времена за театъра, когато не е възможно да сме със своята публика и да изпълняваме едно от призванията си – да докосваме човешките души, се роди идеята да направим този жест за Великден към всички българи, които са в домовете си или далече от родината. За да сме повече хора, макар и разделени, да намерим начин да бъдем заедно! Знаем, че театърът е „по-вкусен“ на живо, но екипът ни е положил всички усилия, за да се доближим максимално до преживяването и интимността, особено в един моноспектакъл.

На 19 април от 19 часа българско време във Фейсбук страницата на URBO, Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе и Арена Медиа ще бъде излъчен на живо спектакълът „Мъжка Задушница“, при строго спазване на мерките за безопасност в условията на коронавирус. Българите от цял свят  ще имат възможност да го гледат като подарък и ако желаят да подкрепят инициативата с виртуален билет, който вече може да бъде закупен от ТУК

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари