За тази България ли се бихме? Докога????

3
В навечерието на Великден тези въпроси ще бъдат зададени от поп Минчо Кънчев, в който актьорът Николай Урумов ще се превъплъти
В навечерието на Великден тези въпроси ще бъдат зададени от поп Минчо Кънчев, в който актьорът Николай Урумов ще се превъплъти

Николай Урумов към съвременниците си: „За тази България ли се бихме? Докога????“

В навечерието на Великден тези въпроси ще бъдат зададени от поп Минчо Кънчев, в който актьорът ще се превъплъти. Русенският драматичен театър, съвместно ще излъчи моноспектакъла „Мъжка задушница“ на живо от сцената в крайдунавския град на 19-ти, точно в 19:00 часа.

Спектакълът ще може да се гледа от цял свят абсолютно безплатно във Фейсбук страницата на Драматичен театърСава Огнянов“  Русе. Зрителите ще имат възможност, ако желаят да закупят виртуален билет през сайта на платформата URBO и така да подкрепят съществуването на смислен и вълнуващ български театър. Билетите ще са в три ценови диапазона. За тези, които закупят билет от ВИП диапазона, организаторите ще изпратят с куриер постер на спектакъла и снимка с автограф от актьора.

„Мъжка задушница“ е съвременна адаптация на 2200 страници спомени и размишления на „смахнатият поп“ Минчо Кънчев в книгата му „Видрица“. Емил Бонев, който е автор и режисьор на постановката успява да ги синтезира в 60 минутен спектакъл, разтрисащ първо от непринуден смях, докато в последните си 10 минути елегантно се преобръща и ни сграбчва за гърлата, за да се стигне до въпроса „За тази България ли се бихме? Докога????“.

Повече информация за постановката и излъчването организаторите обещават да е достъпна във Фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари