Тапа на Дунав мост заради въведения 100% граничен контрол

0
Най-големи опашки са се образували тази нощ, като превозни средства са изчаквали по два-три часа, за да преминат през граничния пункт
Най-големи опашки са се образували тази нощ, като превозни средства са изчаквали по два-три часа, за да преминат през граничния пункт Снимка: БГНЕС

Забавено е преминаването на превозни средства през граничен пункт "Дунав мост" заради въведения от Румъния стопроцентов граничен контрол, съобщиха от гранична полиция в Русе за БТА.

Стопроцентовият контрол на преминаващите е бил въведен от 12 часа вчера. Всички пътуващи, включително и граждани от Европейския съюз, се регистрират в информационната система, за което е нужно технологично време. 

Най-големи опашки са се образували тази нощ, като превозни средства са изчаквали по два-три часа, за да преминат през граничния пункт. 

Обстановката тази сутрин е по-спокойна, като към момента от българска страна има колона от около стотина камиона. 

От гранична полиция в Русе информираха, че още на 14 ноември, ден след атентатите в Париж, са били предприети мерки от българската страна, като в информационната система се регистрират граждани на Белгия и на Франция, както и пребиваващи в двете държави.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари