Шофьор на Дунав мост: Не може да седим по 20 часа

3
Това не е нормално, категоричен е Мариян Маринов
Това не е нормално, категоричен е Мариян Маринов Видео: Русе Медиа

Това не е нормално, категоричен е Мариян Маринов

Недоволство събра тази сутрин превозвачи и шофьори на Дунав мост в Русе. Транспортните фирми се оплакват от бавното преминаване на границата с Румъния. Те настояват да се изгради коридор за камионите, които пътуват само до северната ни съседка и обратно, за да не чакат с часове за разстояние от 50 км.

Според превозвачите изграденият в Русе буферен паркинг е добро решение шофьорите да не стоят на пътя и да блокират трафика, но чакането с часове си остава. Те искат да има повече гишета за обработка на документи.

Не може, при условие, че пет колони вървят посока Румъния, дори на румънската митница, като се мине от другата страна, се обработва само на едно гише. Това е просто много бавен режим на работа. Молбата ни е да се увеличат гишетата за обработка на документи. Да не бъде едно, да бъдат две и три, за да става по-бързо. Има ли ги тия работи, предполагам, че тия опашки тук на Русе ще се избегнат“, каза Ивелин Казанлиев, предава Русе Медиа.

Искаме да направят коридор за камионите България - Румъния, на нас това ни е бизнесът, ние трябва да правим курсове, за да работи икономиката между двете страни. Не може да седим по 20 часа, защото реално имаме 9 часа работен ден. Ако аз за 9 часа не мога да мина, аз ще мина след 24 часа, като си направя паузата. Това не е нормално“, коментира Мариян Маринов.

Русенските шофьори споделят, че европейските им партньори недоумяват как може 50 км разстояние да се изминават за 24-48 часа.

Водачите искат още да се пропускат с предимство опасните товари в отделен коридор.

Оная вечер излизах от България към Румъния, чаках час и 50 минути да вляза в паркинга, АДР товар, който е опасен, който няма работа в паркинга, седях два часа и половина в паркинга, и отидох на румънско. На румънско седях 3 часа да мога да вляза в Румъния, опашката почваше от моста“, казва още Мариян Маринов.

С настъпването на летния период се очаква да има още повече камиони и ситуацията ще се влоши. Затова превозвачите смятат, че трябва да се вземат спешни мерки на междудържавно ниво между България и Румъния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Ангел Д.
    Същото положение е и на Дунав Мост 2.Между 12 и 15ч.е минаването.
  • 3
    3
    Русенец
    До номер 2-Ти дебил ли си?
  • -4
    2
    ЧЕЧЕНСКА СИЛА
    ЧЕЧЕНЕЦААААА, ЧЕЧЕНЕЦАААААА, ЧЕ ЧЕ ЧЕ ЧЕ ЧЕНЕЦААААААА. КОЕ Е ТОВА ЖИВОТНО!? ЧЕЧЕНЕЦААААА и тошо куката
  • 6
    1
    123
    Пътували уж само до северната си съседка и обратно. Да бе, да. Отиват, разкачат ремаркетата и Румънски влекачи подхващат нагоре. Има десетки фирми, които само това правят. Дърпат ремаркета до Румъния и наобратно веднага с докарани от полша и други страни. Разбити схеми стоят зад всяко недоволство.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари