В 289 секции в Русенско ще се гласува и машинно

0

Седем демо машини за изборите пристигнаха в Русе

От днес всеки, който иска да упражни правото си на вот чрез машина за предстоящите на 9 юни избори 2 в 1, но не се чувства уверен как трябва да го направи, може да изпробва последователността в симулативно гласуване посредством демо машина. Общо седем устройства бяха доставени в Районната избирателна комисия /РИК/, като едно от тях е разположено във фоайето на Пленарна зала на Община Русе. Машината там ще работи от 10:00 до 12:00 и от 13:30 до 16:00 часа всеки делничен ден. В периода от 25 май до 4 юни е предвидено устройствата да обиколят населените места в региона, като те ще бъдат придружавани от членове на РИК, които ще обясняват на хората как да работят с машините. Логистичният процес ще бъде обезпечен от Областната администрация. Актуализира се и графикът, по който ще се извършват обиколките по градовете и селата. Областният управител Драгомир Драганов посочи, че РИК могат да разчитат на пълна подкрепа от негова страна за това в повече населени места от региона да се проведат подобни обучения, съобщават от Областна администрация.

На 25 този месец от 10:30 часа се предвижда устройства за пробно гласуване да има на територията на община Две могили. На 29 май демо машините ще бъдат последователно в Пиргово, Мечка и Тръстеник съответно от 09:00, 10:00 и 11:00 часа. Ден по-късно отново в същите часове машините ще бъдат разположени в Иваново, Щръклево и Красен. От 13:00 часа на 30 май пробни машина за вота ще има и в Сваленик. На 3 юни от 10:00 часа устройствата ще бъдат достъпни на жителите на Глоджево и Ветово, като на 4 юни отново машини ще има и във Ветово. Отново на 4 юни от 10:00 часа машинен демо вот ще могат да упражнят жителите на Сливо поле, от 11:00 часа на Бяла, а от 13:00 часа на Ценово.

Припомняме, че възможност за машинен вот на 9 юни ще има във всички секции с над 300 избиратели, което означава, че в близо 90% от секциите в региона ще може да се гласува електронно. Броят на секциите с машинно гласуване в областта се очаква да бъде 289 от общо 324, като в последната бройка не са включени секциите в социални институции, които предстои да бъдат разкрити. Най-много секции с опция за машинно гласуване ще има в община Русе – 203, а най-малко в Ценово – 6. В Борово секциите с машинно гласуване ще бъдат 8, в Бяла – 15, във Ветово – 19, в Две могили – 11, в Иваново – 12 и в Сливо поле – 15.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари