Таен запис показа накъде вървят преговорите за съставяне на правителство

1
Микрофоните не били изключени и записът продължил на партийната сбирка
Микрофоните не били изключени и записът продължил на партийната сбирка

Микрофоните не били изключени и записът продължил на партийната сбирка

Таен запис от заседание на парламентарната група на "Демократична България", проведено в сградата на НС, показва как се развиват преговорите за съставяне на правителството. Депутатите от ДБ се събрали след заседание на парламентарна комисия за Gemcorp, която се провали, микрофоните не били изключени и записът продължил на партийната сбирка, пише СЕГА.

За излъчването на заседанието се разбра от фейсбук статуси на депутати от ГЕРБ.

На сбирката Христо Иванов изразява недоволството си от факта, че лидерът на БСП Корнелия Нинова не желае да предложи нова управленска формула, защото била доволна от досегашните си позиции. Тя можела, но не пожелала да поиска други преговарящи от ИТН, ясна декларация, че досегашните министри на ИТН няма да бъдат предложени и дори можела да настоява ИТН да не участва с министри в новия кабинет.

Според Христо Иванов, другата седмица преговорите може да стигнат до "късо съединение" и вероятно се отива към избори на 16 октомври. ДБ ще продължават да говорят публично опорните си точки - че това е технически мандат, че те само слушат и ще имат позиция когато стане ясен кой ще е предложен за премиер. ДБ настоявали бъдещият министър-председател да има по-голяма възможност за избор на екип, а не да се трудоустрояват посочени по партийна линия. Нинова обаче не искала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари