Т-маркет отваря 13 нови магазина

2
12 от 13-те магазина са бивши обекти на Penny Market
12 от 13-те магазина са бивши обекти на Penny Market Снимка: ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА

Търговската верига Т-Маркет отваря 13 нови магазина в 12 български града. Това съобщи на пресконференция генералният директор на „Максима България“ Едвинас Волкас, предаде Economic.bg.  

Т-Маркет ще открие свои обекти в Разлог, Гоце Делчев, Радомир, Елин Пелин, Берковица, Козлодуй, Бяла Слатина, Ловеч, Павликени, Попово, Омуртаг и Раднево. 13-ият магазин ще е в София, който ще е 30-ият обект на литовската верига в българската столица.

„Този ход ще ни осигури 3-о място сред търговските в България спрямо броя на магазините, с които разполагаме“, посочи Волкас. Компанията заема 6-о място сред търговските вериги по оборот. Вероятно и с новите магазини тя ще запази тази позиция. Т-Маркет отчита 13,3 ръст на оборота за 2016 г.

12 от 13-те магазина са бивши обекти на Penny Market. Литовската верига е закупила 3 от тях – в София, Раднево и Радомир, а останалите 9 са наети за дългосрочен период. Магазините ще отворят през септември и октомври.

Новите обекти ще разкрият 250 нови работни места, ще се разчита и на местни доставчици, което сериозно ще стимулира местната икономика в съответните градове.   

От веригата лично са се срещнали с кметовете на всяко от населените места, за да получат предложения за местни доставчици. Всяка от общините е предложила такива.

15,2 млн. лв. са инвестирани в новите магазини, а обща годишна инвестиция за 2016 г. е 23,6 млн. лв. „Това ще ни превърне в голям инвеститор в българската икономика“, отбеляза управителят на търговската верига.

Т-Маркет вече 11 г. оперира на българския пазар. За този период веригата е вложила 72,4 млн. евро у нас.

„В момента разполагаме с 48 магазина, 1037 служители и 44 хил. кв. м търговска площ. Но най-големият ни актив са нашите клиенти. 50 хил. души пазаруват в магазините ни ежедневно“, похвали се Волкас.

Търговската верига предлага средно около 5000 продукта в обектите си. Повече от 70% от доставчиците са български, а над 50% от продуктите са произведени в България.

В Т-Маркет се предлагат и някои уникални продукти като литовски черен хляб, голямо разнообразие от захарни изделия, идващи от балтийските държави, херинга и т.н. Около 30% от асортимента на магазините е съставен от такива продукти.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари