СЗО: Ебола ще събаря по 10 000 души седмично

0
Марк Зукърбърг обяви, че дарява 25 милиона долара за борбата срещу смъртоносната болест
Марк Зукърбърг обяви, че дарява 25 милиона долара за борбата срещу смъртоносната болест

Скоростта на разпространение на ебола може да достигне до 10 000 заразявания седмично през следващите два месеца, предупреди Световната здравна организация (СЗО).

Според данните на СЗО досега от болестта са загинали 4447 души при 8914 потвърдени случая на заразяване. Най-новите данни обаче показват, че смъртността сред последните заболели е скочила от 50 на 70 процента.

Междувременно стана ясно, че втори медицински служител в Далас се е заразил с ебола. Диагнозата е била потвърдена от тестовете. Името не бе съобщено, но вероятно става дума за жена, която като санитарка е била сред екипа, обслужвал заразения с ебола либериец Томас Дънкан, който почина в тази болница.

Разпространението на болестта стана причина за създаване на център за медицинска просвета, наречен „Ебола”, в Москва. Той ще обучава населението за профилактичните мерки срещу опасното заболяване и ще развива културната интеграция с африканските народи.

В същото време пък основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг обяви, че дарява 25 милиона долара за борбата срещу смъртоносната болест.

Източник: НОВИНАР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари