Най-малко 13 души се заразиха с ебола в Конго

0
Има починали от хеморагичната треска
Има починали от хеморагичната треска Снимка: EPA/БГНЕС

Най-малко 13 души се заразиха с ебола в Демократична република Конго, предаде Ройтерс, цитирайки вчерашно изявление на здравното министерство на страната.

Потвърдените жертви на хеморагичната треска са 13, от които трима са загинали. Предполага се обаче, че общо загиналите са 33, се казва в изявлението.

Предполагаеми случаи на зараза са регистрирани в провинциите провинция Северно Киву и съседната Итури. Потвърдени са три случая в Бени, на около 70 км от границата с Уганда, предаде БТА.

Последната поява на болестта беше обявена една седмица, след като правителството на Демократична република Конго обяви края на епидемия в Северозападната част на страната, при която също са загинали 33 души. Здравните власти нямат данни за връзка между двете епидемии.

Досега са идентифицирани 879 души, които може да са били в контакт със заразени, съобщава министерството. Откриването на всичките може да е трудно поради високата населеност на страната и множеството паравоенни формирования.

Правителството планира да използва ваксина на фармацевтичната компания Мерк (Merck), която според него е помогнала за спирането на епидемията в Западно Конго.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари