Свикват извънредно заседание на НС в сряда

0
На него ще бъдат изслушани премиерът и министри по въпроси, свързани с напрежението НАТО-Русия и конфликта Русия-Украйна
На него ще бъдат изслушани премиерът и министри по въпроси, свързани с напрежението НАТО-Русия и конфликта Русия-Украйна Снимка: БГНЕС

Депутатите ще изслушат извънредно Петков, Янев, Генчовска и шефовете на служби заради Русия-Украйна

Председателят на Народното събрание Никола Минчев свиква извънредно заседание на парламента на 26 януари от 15.30 часа.

В дневния ред е изслушване на министър-председателя, министъра на отбраната, министъра на външните работи и ръководителите на ДАНС, ДАР и Военното разузнаване във връзка с конфликта Русия-Украйна, напрежението НАТО - Руска федерация и ролята на България в процеса на вземане на решения в НАТО по темите, както и разполагане на съюзнически въоръжени сили на територията на Република България.

Искането за извънредно заседание беше внесено в понеделник от 59 народни представители от ПГ на ГЕРБ- СДС.

Председателят на парламента е решил да насрочи заседанието за сряда от 15.30 часа, за да може да бъде представена пълна информация по поставените въпроси. Преди това на 25 януари ще заседава Съветът по сигурността към Министерския съвет, а на 26 януари ще има заседание на правителството, на които ще бъдат обсъждани напрежението около Украйна и плановете на съюзниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари