„Свежо и приготвено с любов”: Мъртва мишка в готова салата от супермаркет

1
Започнали да се хранят, момичета откриха мъртвия гризач в готова салата от супермаркет в Швейцария
Започнали да се хранят, момичета откриха мъртвия гризач в готова салата от супермаркет в Швейцария Снимка: bTV

Започнали да се хранят, момичета откриха мъртвия гризач в готова салата от супермаркет в Швейцария

„Свежо и приготвено с любов” пише върху готовите салати в супермаркет в Женева, Швейцария. Две момичета си избират една от тях, плащат я на касата, отварят я и започват да се хранят. Едва след това установяват, че в салатата им има мъртва мишка.

„В един момент се натъкнахме на нещо странно. Първоначално не разбрахме какво е, а когато го осъзнахме, се шокирахме“, описват случилото се пред местното издание „20 минути“, цитирано от bTV.

„След това в продължение на седмица не се чувствах спокойна, когато трябваше да ям. Гледах как майка ми готви и знаех, че няма никакъв риск, но проверявах всичко“, казва едното от момичетата.

Управителят на супермаркета им предлага да посетят опаковъчния склад.

„Той обаче не ни интересува. Шокиращо е, че това може да се случи. Искам да знам как въобще е възможно“, казва бащата на една от тийнеджърките. Той допълва, че се е страхувал за здравето на детето си.

След инцидента двете момичета отиват ​​на преглед в болница. „Казаха ни да изчакаме две седмици, за да видим дали ще се появят някакви симптоми“, обяснява едното от тях. За щастие не се проявяват такива.

От супермаркета се извиняват за случилото си.

„Всички компоненти на салатата се поставят ръчно в кутиите. Проверяваме всички процеси. Установено, че доставчиците спазват всички правила за качество. Този инцидент е напълно изолиран случай", посочват мениджърите на компанията.

„Гризачите могат да пренасят бактерии или вируси, които са преносими и вредни за хората. Присъствието на умряла мишка в готова за консумация салата е недопустимо“, коментират експертите.

Търговецът е наясно със сериозността на ситуацията и подарява на семействата на момичетата ваучер на стойност 1000 франка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Възмутен
    До 1. Линк от 2017-та за пангасиуса,който тогава ме втрещи. Не мисля, че днес е по различно. ,, Нарушение се установява при две търговски марки, които са с изтекъл срок на годност, при това с повече от три месеца, за което са уведомени търговците. Това са съответно проба пангасиус, продаван в „Кауфланд“ и проба талапия от „Метро“. https://www.investor.bg/a/332-ikonomika-i-politika/247208-svetovnata-tendentsiya-za-zamarsyavane-na-ribata-ne-podmina-balgariya
  • 4
    1
    Кауфланд-Русе
    А когато аз се отрових от риба пангаисус, закупена преди 4 месеца от щанда за риба в магазина на бул. Липник в Русе, си останах само с повръщането през нощта, неразположението и уплахата. Проверката по сигнала ми към БАБХ беше изцяло формална и с пожелателни изводи за повече контрол при вноса от чужбина на границата. И до ден днешен Кауфланд усилено предлагат и рекламират тази риба, дори на промоция тя е прескъпа и всъщност е размразена. Не купувайте размразени риби от никъде, защото могат да са опасни за вашето здраве! Или прясна или изцяло и дълбоко замразена!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари