Супермаркети опаковат продуктите си в листа вместо пластмаса

2
Идеята е нова и се харесва изключително много на хората
Идеята е нова и се харесва изключително много на хората

Намаляването на консумацията на пластмаса и образоването на хората по екологичните и глобални промени и проблеми трябва да бъде една от основните цели на днешното общество.

Въпреки че много хора вярват, че рециклирането ще реши проблема и пластмасата ще може да се използва, всъщност истината показва точно обратното.

През 2013 г. са били произведени 254 милиона тона боклук само в САЩ и само около 30% от тях са били рециклирани. Това означава, че останалите са се оказали в депо и ще останат там до 1000 години, създавайки токсичен газ и замърсявайки земята. Голяма част от боклука се озовава и в океаните, убивайки много невинни същества.

Всъщност повечето хора не виждат реалността и все още не осъзнават, че за пластмасовата опаковка, която използваме за няколко секунди, ще са нужни до 1000 години, за да се разложи, пише сайтът boredpanda.com.

В борбата с опазването на околната среда и намаляването на пластмасата се включват и редица супермаркети в Азия. Положителната промяна се изразява в опаковането на плодове и зеленчуци в листа, вместо найлонови торбички. Този вид пакетиране е не само икономическо изгодно, но и спестява огромно количество пластмаса, която иначе би се рециклирала или би се оказала в депо.

"Идеята е нова и се харесва изключително много на хората. Виждам как те избират продукти, опаковани в бананови листа, пред тези в торбички. Постепенно пластмасата ще се измести и ще прокара път за нови идеи", споделя един от членовете на Perfect Homes Chiangmai, направил снимките в супермаркет Rimping Supermarket.

Разгледайте иновативния подход на хранителните вериги в Азия. Споделете, бихте ли закупили стока в подобна опаковка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари