Кампанията "Книги за смет" ще гостува в Русе на 19 май

1
Регламентът на екоинициативата се променя
Регламентът на екоинициативата се променя Снимка: "Книги за смет" / Facebook

Регламентът на екоинициативата се променя

Национална екоинициатива, която поощрява едновременно рециклирането и четенето - "Книги за смет" ще дойде в Русе на 19 май.

Тази година организаторите обявиха началото и на нов дългосрочен проект, посветен на кирилицата - "Буквите, които ни свързват". Под това мото всяка година една буква от азбуката ще бъде представена под формата на специално издание. Така участващите в кампанията ще имат възможност да колекционират и съберат цялата азбука през следващите години. От началото на инициативата преди 12 години в България са рециклирани над 120 тона пластмаса и са раздадени книги на стойност над 1 млн. лв.

Регламентът на "Книги за смет" също се променя. Всеки, който предаде килограм годна за рециклиране пластмаса, получава в замяна една книга по избор. Независимо от количеството пластмаса над единия килограм, книгата остава една за всеки. Участващите ще могат да получат само по едно издание. Тъй като в кампанията често участват цели семейства, това означава, че за да получи всеки член на семейството книга, всеки един ще трябва да предаде по един килограм или повече, и всички да бъдат заедно на предаването на отпадъците. Събраните пластмасови отпадъци ще бъдат рециклирани от "ЕКОПАК България", който е партньор на инициативата от самото ѝ създаване.

Кампанията ще се проведе от 10 до 13 ч. на паркинга пред "Кауфланд 1" на бул. "Липник" в Русе.

Повече информация за кампанията може да откриете във фейсбук страницата "Книги за смет"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари