Сунай Мухмуд: Ще заколя още един в селото, само да ме пуснат!

0
Хората треперят, след като убиецът отряза с брадва главата на баба
Хората треперят, след като убиецът отряза с брадва главата на баба

Жителите на Кременец треперят, след като убиецът отряза с брадва главата на баба.

"Ще заколя още един в селото, само да ме пуснат!"

Тази зловеща закана отправял задържаният Сунай Мухмуд към съселяните си от кърджалийското с. Кременец, разкриват сковани от страх жители на малкото населено място. 48-годишният психично болен Сунай бе прибран зад решетките, след като обезглави с брадва комшийката си Хабибе, на 77 г. без причина пред дома й през април, пише България Днес.

В Кременец живеят малко над сто човека. Вечер всички залостват здраво вратите си, защото треперят, че бруталният убиец може изневиделица да се върне в селото и пак да развърти брадвата. Местните се тревожат, че макар да е задържан, Сунай може и да се появи в Кременец и да изпълни заканата си да ликвидира поне още един човек от селото.

"Сунай ще го пуснат и ще се върне. Нищо няма да му направят, той е психично болен!", коментират жителите на Кременец пет месеца след зверското убийство на старицата. Местните настръхват от възможността убиецът да се прибере в родната си къща, в която сега живеят родителите му. Баща му Мехмед също имал документ, че е психично болен, разкриват местни. По думите им възрастният мъж се снабдил с тескерето преди повече от 40 години, без нито един ден да е лежал в психиатрия. Направил шашмата, за да ползва помощи и социални придобивки. Откакто синът му Сунай е задържан, местните дори не смеели да минат покрай къщата на семейството. По думите на хора от Кременец: "Майката и бащата са разбъркали бръмбарите в главата на Сунай, за да отиде и да заколи комшийката."

Баба Хабибе е покосена с един удар на улицата. Главата й е почти отделена от тялото. Във фаталния ден родителите на касапина са при съседи, където се подготвяли за погребение. Минути след убийството майката на Сунай се прибира в къщата, където синът й напада и нея с брадвата. Жената успява да избяга, а убиецът се барикадира в къщата си. При задържането му участваха и спецполицийски сили. Операцията бе ръководена от шефа на областната дирекция на МВР старши комисар Венцислав Момчилов и окръжния прокурор Желязко Стефанов. На място разследващите установяват, че 48-годишният касапин се лекувал в психиатрията. Само дни преди убийството бил освободен от здравното заведение.

В момента Сунай отново е настанен на психиатрично лечение.

"Разследването по случая не е приключило. Изчакват се заключения от ДНК експертизи на веществени доказателства, приобщени към делото", обясни говорителят на Окръжната прокуратура Димитрина Делчева.

След ареста на Сунай бяха назначени и съдебнопсихиатрични експертизи, които да дадат отговор дали задържаният за убийството на баба Хабибе е бил вменяем към момента на деянието. Ако експертите преценят, че Сунай не е може да отговаря за постъпките си, той няма да влезе в затвора. Най-вероятно спрямо него ще се предприемат принудителни медицински мерки.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари