Бивш полицай не признава за убийството на баба си

0
Делото се гледа в Пловдив
Делото се гледа в Пловдив

Делото се гледа в Пловдив

Уволненият полицай от Трето районно управление в Пловдив Иван Дачев не признава вина по обвинението в умишлено убийство на 95-годишната си баба Гена Кръстева и делото срещу него тръгва по общия ред - с разпит на свидетели и вещи лица. Това стана ясно на разпоредителното заседание днес в Пловдивския окръжен съд.

Кръстева издъхна в УМБАЛ "Свети Георги". Възрастната жена беше пребита на 13 декември 2022 година. Според прокуратурата тя живеела с внука си, който след употреба на алкохол я нападнал. 95-годишната била безпомощна - обездвижена и не можела дори да се завърти без чужда помощ, пише 24 ЧАСА.

След побоя изпадна в кома, а по време на първото заседание за определяне на мярка за неотклонение на Иван Дачев прокурорът обяви, че е починала. Обвинението срещу внука беше преквалифицирано и той беше привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство на човек в безпомощно състояние.

Днес адвокатът на Дачев Орлин Търновалийски направи искане процесът да протече при закрити врати, тъй като ще бъдат разглеждани семейни взаимоотношения. Магистратите обаче не намериха основания за това и отложиха делото за 5 март, когато ще бъдат разпитани първата част от свидетелите и вещите лица.

Обвиняемият е син на бившия кмет на община "Марица" Запрян Дачев. С починалата Гена Кръстева е свързан по майчина линия. Дачев също е призован като свидетел, но според адвокат Търновалийски ще откаже да говори пред съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари