Оставиха в ареста мъж, обвинен в убийството на баба си

0
Жената е издъхнала във врачанската болница след побой
Жената е издъхнала във врачанската болница след побой Снимка: Ива Спасова, БТА

Жената е издъхнала във врачанската болница след побой

Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К. К. Срещу него е повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура – Враца за това, че умишлено е умъртвил баба си И. Г., като смъртта е настъпила на 23.11.23 г. в МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца и деянието е извършено при условията на домашно насилие, съобщиха от държавното обвинение.

Съдът прие, че са налице всички, изискуеми от закона предпоставки за вземането на най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ спрямо обвиняемия К. К. Престъплението, за което му е повдигнато обвинение, се наказва с „лишаване от свобода“ от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Налице е обосновано предположение за вероятна съпричастност на К. К. към престъплението, в което е обвинен. С оглед здравословното състояние на обвиняемия, съществува реална, а не хипотетична опасност той да се укрие или да извърши престъпление.

Определението на Окръжен съдВраца може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Апелативен съд – София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари