Студентки живеят в стаи с мухъл и се къпят в бани без плочки

0
Леглата се клатят, а матраците са изтърбушени и неудобни, споделя Елена Кушлева
Леглата се клатят, а матраците са изтърбушени и неудобни, споделя Елена Кушлева

Леглата се клатят, а матраците са изтърбушени и неудобни, споделя Елена Кушлева

Студентки дават по 65 лева, за да живеят в стаи с мухъл и да се къпят в бани без плочки.

„Надявам се да ми помогнете да намеря решение на един проблем - мой и на още хиляди български студенти. Студентка съм в Тракийския университет в Стара Загора и наскоро получих новата си стая в общежитието на университета. Изпращам Ви и снимки от нея. Чувствам се наистина безсилна да дискутирам с "лелките" от администрация. Накратко - стаята е в плачевно състояние. Мухъл в банята и по прозорците, тънка дограма, поставяна при отварянето на общежитието“, разказва Елена Кушлева в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия.

„Тръбите в банята са пожълтели, плочки няма - неравният циментиран под е ''достатъчен'', душът и батерията на мивката са покрити с варовик, а чучур липсва. Мебелите в стаята са изпочупени и непотребни, леглата се клатят, а матраците са изтърбушени и неудобни. Стаите са пълни с прах и паяжини - мръсотията е безобразна. 65-те лева наем на това бомбоубежище вървят в оферта - с латекс или тапети, които студентът сам трябва да си постави. Отчаяна съм от "подслона", който получих“, споделя Елена.

„За жалост не всеки може да си позволи квартира извън пределите на Алма-Матер- съоръженията. Всъщност сумата от 65 лева не включва допълнителните разходи за ток, които тепърва ще натежават на студентския ми джоб. Парите за наема всъщност се покриват при 26 работни часа на човек с минимална работна заплата от около 2,50 лева/на час. Или при работен ден от 8 часа някоя майка, опитваща като сам родител да възпита сина/дъщеря си и да осигури висше образование, трябва да работи повече от 3 дни, за да плати наема за тази дупка, но без тока“, добавя Кушлева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари