Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Студенти запознаха русенци с ерготерапията

  • Автор: Милица Иванова
  • Коментари: 0
3

Днес, 27.10.2016 г., е Световен ден на Ерготерапията.

С подкрепата на Асоциацията на българските ерготерапевти (АБЕТ) и студенти, изучаващи специалност Ерготерапия в Русенския университет „Ангел Кънчев”, днес се организира честване на този професионален празник.

Студентите направиха промоция на професията пред Факултета по Обществено здраве и здравни грижи, намиращ се на ул. ”Александровска” 97 в 12:30 часа.

В световен мащаб за първи път този ден е отбелязан на 27.10.2010 г. и оттогава насам се е превърнал във важна дата в календара на специалистите, практикуващи тази професия, с цел промоция и отбелязване на международно ниво.

Световната организация на ерготерапевтите (WFOT) включва 92 национални организации, обединени в усилията си за развитие на професията и за промоция на дейността на организацията на местно, национално и международно ниво. Като част от Световната организация по ерготерапия АБЕТ обединява усилията на ерготерапевтите в България и работи за промоция, утвърждаване и развитие на ерготерапевтичната практика, образование и научноизследователска дейност на национално ниво.

Медицината има за цел да лекува заболяванията, а ерготерапията – да предотврати и ограничи загубата на способност, произтичаща от тях ” (Mary Reilly).

Автор: Милица Иванова
(Автор: Милица Иванова - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари