Студенти демонстрираха външен дефибрилатор на Иновативното експо в Русенския университет

0
Младежите предлагат да има такива дефибрилатори на обществените места в Русе
Младежите предлагат да има такива дефибрилатори на обществените места в Русе Видео: Русе Медиа

Младежите предлагат да има такива дефибрилатори на обществените места в Русе

Автоматичен външен дефибрилатор бе представен от студенти от 1, 2 и 3 курс в специалност „Лекарски асистент“ в Русенския университет. В рамките на Иновативното младежко експо в Канев център студентите не само демонстрираха как работи апаратът, но и обявиха идеята си да има такива дефибрилатори на обществени места в Русе.

Идеята ни е чрез анкета да се допитаме до студенти, преподаватели и посетителите на Експо-то за необходимостта за такива автоматични външни дефибрилатори, които да бъдат поставени на ключови места в града, където хората да имат достъп и да могат да оказват съответната помощ. Искаме да разберем какви са нагласите на хората, дали биха били полезни и дали биха се възползвали от тях“, обясни Радослав Дудев, предаде Русе Медиа.

Дефибрилаторът е изцяло автоматизиран, има два електрода, които на всеки електрод е показано къде могат да бъдат поставени. При включването апаратът дава инструкции. Могат да се направят до три такива пускания на съответния ток и ако няма връщане на показателите, се продължава само с 30 външни притискания и две обдишвания.

Ако ги има тези дефибрилатори на обществените места, това със сигурност ще спаси живота на много хора“, казват студентите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Фелдшер
    Първо поставете тези дефибрилатори в университета, защото след приключване на управлението на многомандатника много хора могат да загубят хранилката, да изпаднат в критична ситуация и да се нуждаят от помощ.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари