Проф. Пламен Кангалов: Заедно ще работим за каузата Русенски университет

4
Той получи регалиите на ректора и символичния ключ на университета от досегашния ректор акад. Христо Белоев
Той получи регалиите на ректора и символичния ключ на университета от досегашния ректор акад. Христо Белоев Видео: Русе Медиа

Той получи регалиите на ректора и символичния ключ на университета от досегашния ректор акад. Христо Белоев

Новият ректор на Русенския университет проф. Пламен Кангалов встъпи официално в длъжност днес на тържествена церемония, провела се в Ректората и в присъствието на академичното ръководство. Той получи регалиите на ректора и символичния ключ на университета от досегашния ректор акад. Христо Белоев, като на свой ред му подари символа на мъдростта – творба със сова.

Секретарят на учебното заведение доц. Таня Грозева представи изминатите стъпки по процедурата за избор на нов ректор, която вече е приключила успешно за проф. Кангалов. Акад.Христо Белоев, който е отдал над 40 години на Русенския университет, му пожела успех и очерта постигнатото, което остава да се продължи от новия ректор. Самият акад. Белоев ще продължи да работи с колегите си и да помага за развитието на ВУЗ-а.

В последните години говорихме за университета с три думи – сила, достойнство и авторитет. Силата и достойнството университетът има благодарение на всички наши колеги, служители, студенти. Авторитетът е нещо, което се гради в годините, и аз искам да пожелания на проф. Кангалов и новото ръководство именно на тези думи да се наблегне и ние да продължим да бъдем един силен университет, да имаме едно високо достойнство, да бъдем горди с това, което постигаме, и авторитетът на Русенския университет да продължи да се надгражда и да го има“, сподели акад. Белоев, предаде Русе Медиа.

Проф. Пламен Кангалов определи избирането му за ректор като огромна чест, задължение и отговорност. „Ще се старая да следвам заветите на ректорите преди мен, призовавам да поддържаме високите стандарти в образованието и научните изследвания и да ги издигнем на ново ниво. Благодаря на акад. Белоев за подкрепата, ще развиваме университета с академичната общност и нека всички заедно да работим за каузата Русенски университет. Ще работим да бъде модерен, иновативен и проспериращ университет който заема достойно мястото си в европейското образователно пространство и Дунавския регион“, каза новият ректор.

Проф. Кангалов сподели, че иска да продължи тенденцията за цифрова трансформация на образованието. „Много се говори за изкуствения интелект и неговото приложение в образованието. Трябва да бъдем една крачка напред, да спомогнем да се въведат такива правила, че да не може той да командва хората, а хората да го използват разумно. Демонстрирахме в семинари как може да се използва успешно в учебния процес. Друг аспект на работата ще бъде въвеждането на системата „Антиплагиат“, която МОН е разпространило между университетите, така че курсовите работи на студентите да не се преписват“, каза още той.

Новото ректорско ръководство ще бъде избрано през януари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    12
    До 11
    Никога за нищо не съм ревал, идиот такъв
  • -2
    11
    до 10
    Ха, ха, там пък ревете как частника не ви оценявал и какъв кожодер бил! Смешно! На времето стругаря викаше, абе за какво ми е тоя инженер, аз и без него се оправям!
  • 4
    10
    До 8
    Истинската работа е в частния сектор - там където има значение само колко си кадърен а не в коя отломка на БКП членуваш. Издигат се до най-високите стъпала тези, които показват реални резултати а не пишещите трудове в колектив от 63 преподаватели. Истинаката работа е там, където се искат знания и умения а не връзки, подмазване и селски тарикатлъци.
  • 4
    9
    Това е то
    Комунист до комуниста, майно льо, бок&лук до бок&лука!
  • -5
    8
    до 7
    И каква е „истинската“ работа?!? Да копае канали или да лепи плочки или нещо друго?!? P.S. Не омаловажавам тези дейности, просто се чуя на някои!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари