Чуждестранните студенти в Русенския университет отпразнуваха 8 декември

1

300 чуждестранните граждани от 23 държави се обучават в Русенската Алма матер

Днес чуждестранните студенти в Русенския университет отпразнуваха студентския празник – 8 декември. Беше проведена и среща с част от академичното ръководство в лицето на заместник – ректорите – проф. д-р Пламен Кангалов и проф. д-р Пламен Даскалов.

Историята на студентския празник в България започва преди 119 години. На 8 декември през 1903 г. за първи път е отбелязан празникът на единствения тогава университет в страната - Софийския университет "Св. Климент Охридски". Честването е по повод на 15-годишния му юбилей, а датата е определена от Академическия съвет с решение от 30 ноември 1902 г.

Отбелязването на празниците е традиция за чуждестранните студенти в Русенския университет. Така Дирекция „Чуждестранни студенти“ приобщава студентите, дошли за пръв път в България и Русенския университет, към българските празници, българската култура и към голямото семейство на Университета като организира тържество по случай 8 декември. Дирекцията запазва жива и продължава чудесната традиция на срещи на университетското ръководството с чуждестранните студенти по случай различни празнични поводи.

Чуждестранните граждани, които се обучават тази година в Русенския университет са близо 300 от 23 държави, похвалиха се от Русенската Алма матер.

През тази учебна година, приети за обучение в Русенския университет към момента са 130 чуждестранни граждани от Алжир, Бангладеш, Израел, Индия, Молдова, Непал, Русия, Сърбия, Турция, Украйна. В Подготвителния езиков курс в момента на английски и на български език се обучават 30 чуждестранни граждани, а всички останали, приети за обучение, очакват входна виза за Р България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Фер
    Какви са тези черно-жълти студенти? От кои републики и халифати ги доракахте?
  • 7
    1
    Best
    Каква "Алма матер"?!? Това си е чисто делиорманско селскостопанско училище, обслужващо лични и семейни интереси на група семейства и приближени хора.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари