Простреляха полицай в София на Бъдни вечер

0
Шефът на СДВР определи случилото се като недопустимо
Шефът на СДВР определи случилото се като недопустимо Видео: Нова телевизия

Истински среднощен екшън на Бъдни вечер в София.

Неизвестни се приближават с джип до дежурен полицейски патрул и започват да стрелят по полицай. Инцидентът става на караулката на Околовръстния път в квартал „Горубляне”, информира Нова телевизия.

Млад полицай от охранителна полиция дежури на пътя за Самоков. Джип намалява скоростта. Неизвестни нападатели започват да стрелят по полицая. В резултат го раняват в единия крак. Нападателите се измъкват в неизвестна посока.

На място пристигат екипи на столичната полиция и пожарната, отцепват района и започват огледи. На местопрестъплението се намират и туби с гориво, но какво общо имат с инцидента все още се изяснява.

Раненият полицай е откаран в спешния център на Военномедицинска академия. Мъжът е на около 30 години и е без опасност за живота. Разпитан е лично от шефа на СДВР Младен Маринов.

Няма данни стрелбата да е предизвикана заради проверка на лицата от страна на полицая. Патрулът не е спирал автомобила. По време на стрелбата полицаят е бил сам. Друг пострадал няма.

Шефът на СДВР определи случилото се като недопустимо. Какви са точните причини за стрелбата по полицай навръх Коледа тепърва ще се търсят.

Полицията е отцепила района на столицата и издирва заподозрените. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари