Задържаните за обир на момичета направиха самопризнания

0
Трети заподозрян беше застрелян от полицията след преследване
Трети заподозрян беше застрелян от полицията след преследване Видео: NOVA

Трети заподозрян беше застрелян от полицията след преследване

Задържаните за нападението и обира над две момичета край хотел в София са направили самопризнания за извършеното деяние. Заподозрените са показали на разследващите и къде са изхвърлили раницата на ограбените, след като са взели пари и вещи от нея.

Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинения за грабеж на двамата задържани, научихме от NOVA.

След 2:00 часа тази нощ трима непознати нападат две момичета край хотел в столичния квартал "Лозенец". Те ударили едно от тях и им отнели раница с лични вещи и пари. Три часа по-късно трима маскирани са видени да прескачат ограда на бизнес център на булевард "Черни връх". Тогава охранител подава сигнал и полицията започва да гони мъжете.

Казаха, че просто са гонили някакви, които са от ромски произход – нищо повече не можахме да разберем”, разказа Иво Йотов.

Тримата са се опитали да се качат в автобус на градския транспорт. Един от тях - 15-годишен е задържан на място. Другите двама скачат от рейса. При преследването полицаите произвеждат предупредителни изстрели, но бегълците не спрели, казват от МВР. При произведен още един изстрел е ранен един от тях - 18-годишен. Той е откаран в болница, но умира от раните си. На ул. „Сребърна” от сутринта полицейското присъствие е засилено, казва Иво Йотов.

Третият заподозрян е задържан по-късно в дома си в квартал "Ботунец". Хората там не пожелаха да говорят за тях. Починалият живеел с брат си. А в блока на задържания посрещнаха екипа на телевизията ядосани съседи.

Следобед хора от квартала излязоха на протест в защита на починалото момче. А роднина на един от задържаните пусна запис с разказа му. „Братовчед ми ми изпрати записа сутринта в 6:15 часа”, посочи мъжа.

На записа един от заподозрените разказва: „Вуйчо, полицията мина. Светльо нямаше лична карта. Бяхме с още едно момче – Гошо. Почнахме да бягаме. Полицията почна да стреля по нас.. нагоре стреляха 3-4 пъти. Ние избягахме. Гошо го хванаха. Застреляха Светльо в рамото и крака. Той падна на земята. Аз избягах с рейса. Сега не знам какво да правя”.

Утре се очаква СДВР и Софийската градска прокуратура да дадат повече подробности за стрелбата по третия сочен за извършител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Факт!
    Мангала е паразит - майната му! Жалко за полицая - ще му съсипят здравето!
  • 11
    1
    Признателен
    Денят започва с блага вест! Да се наградят полицаите, за да имат стимул да работят и занапред така съвестно! Нещо много нагли станаха лилавите ни афро-американци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари