Стимулират пенсионерите да се ваксинират срещу добавка от 75 лева

0
Премиерът обявява икономически стимули за имунизация срещу COVID-19
Премиерът обявява икономически стимули за имунизация срещу COVID-19 Видео: NOVA

Премиерът обявява икономически стимули за имунизация срещу COVID-19

75 лева добавка към пенсиите на всеки, решил да се ваксинира. Това обяви премиерът Кирил Петков, който представи нови икономически стимули за ваксинация на изявление в Министерския съвет. Пари ще получат и всички над 65 години, които си поставят бустерна доза. Програмата ще е отворена от началото на януари до 30 юни.

"Надеждата ни е, че ако през януари или февруари успеем да ваксинираме 300 000 от нашите съграждани над 65 години, това би трябвало да ограничи възможността за запълване на болниците в следващата вълна с усезаем процент", обясни Петков, предава NOVA

Той подчерта, че това е доброволна мярка и никой няма да бъде задължаван.

"Имаме и една обществена отговорност. От индивидуалните решения на всеки от нас зависи дали през следващите месеци отново ще имаме запълнени болници, дали държавният бюджет ще изхрачва ужасно много пари за лечението на COVID пациенти, дали хора с други болести ще могат да отиват до болниците, дали нашите деца ще могат да учат свободно, дали нашите близки ще бъдат здрави. Време е да запретнем ръкави", призова Петков.

Основен приоритет на българското правителство остава да нямаме толкова много хора, починали от COVID, да има максимално облекчение на болниците и най-вече да защитим възрастните хора, които са в най-голям риск", посочи той. Премиерът изрази съжаление, че страната остава с най-ниски нива на ваксинация в Европа. Според него има опасност България да стане COVID дестинация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Къде мога да те видя?
- В галерията ми със снимки.
- Имах предвид отблизо...
- Зумни...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари