Проф. Аргирова: От "Възраждане" ни казаха все пак да организираме ваксинация срещу Ковид

1
Цончо Ганчев контрира - „много важно да не се лъже в национален ефир, това не е вярно”
Цончо Ганчев контрира - „много важно да не се лъже в национален ефир, това не е вярно” Снимка: "Възраждане" / Фейсбук

Следващото облекчаване на мерките може и да се забави

„Все пак организирайте ваксинационна кампания”.

Това заяви в ефира на bTV вирусологът проф. Радка Аргирова, здравният съветник на премиера Кирил Петков, като визира представители на „Възраждане”. Тя добави, че при тези цифри и тенденции не можем веднага да премахнем зеления сертификат – затова и има план в няколко стъпки и зависи какви са резултатите при всяка стъпка, за да се направи следващата.

"На последната засега среща на съставената след първия протест на „Възраждане” работна група за ковид мерките от наша страна (т.е. избраните от правителството експерти) дойдоха 6 от 7 души, тъй като един беше болен от Ковид. От страна на „Възраждане” дойдоха двама и нито един не беше професор или хабилитиран учен. Те знаят какви са данните, но стоят в кабинети, не се занимават с клинична дейност и грижа за болни – не могат да кажат много против", обясни проф. Аргирова.

Цончо Ганчев от „Възраждане” обясни обаче, че е „много важно да не се лъже в национален ефир, това не е вярно”, като посочи конкретно думите на вирусолога, че на последната среща на работната група имало толкова правителствени представители, колкото казва професорът. Той обаче не коментира колко са били от „Възраждане” на тази среща и наблегна как чак като се обявила датата за втория протест (днес, 23 февруари, от 11:00 пред Министерския съвет), станала тази нова среща на работната група.

Още 10% ваксинирани трябва да има, за да мислим за устойчиво сваляне на зеления сертификат, но и намаляване на запълняемостта на интензивните легла – там засега ситуацията не е обнадеждаваща, добави проф. Аргирова.

Вирусологът подчерта - всяка стъпка от плана за махане на ковид мерките следва да бъде оценена като резултат. Ако резултатът не очакваният, тогава следващата стъпка няма да бъде предприемана, а ще има анализ какво точно да се прави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Костадин Копейкин
    Веднага върнете зеления сертификат за да има за какво да протестираме - ИНАЧЕ ИЗЛИЗАМЕ НА ПРОТЕСТ!!! Мръсни гадове, хората ни напускат, на никой не му пука за Путин и излизането от НАТО и ЕС! 500 човека не успяхме да съберем днес - ЗАРАДИ ВАС СОРОСОИДИ!!!
  • -10
    1
    Съебешти
    Измамата *ковид* свърши. Напраскайте всичките си *ваксини* в задника на алчната и лъжлива Урсула, а вие мислете как ще се отървете от обвиненията в геноцид, който извършихте над хората. Чака ви Нюрнберг 2.0!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари