Стимулът от 75 лева за ваксиниране се оказа недостатъчен

0
Това стана ясно от отговор на министъра на здравеопазването Асена Сербезова по време на парламентарен контрол
Това стана ясно от отговор на министъра на здравеопазването Асена Сербезова по време на парламентарен контрол Снимка: БТА

Това стана ясно от отговор на министъра на здравеопазването Асена Сербезова по време на парламентарен контрол

За два месеца - от 15 декември до 15 февруари - поставените първи дози ваксини срещу COVID-19 са около 135 хиляди, вторите дози са близо 148 хил., а бустерните са почти 443 хил.

Това заяви министърът на здравеопазването Асена Сербезова в рамките на петъчния парламентарен контрол в отговор на въпрос от депутата на ГЕРБ-СДС Асен Балтов, предава Дневник.

Балтов е избрал да попита за поставените дози в периода, в който новото правителство е на власт, и го постави в контекста на надежда на премиера Кирил Петков от края на декември, че с еднократната добавка от 75 лв. за хората над 65 години може да се увеличи броят на ваксинираните с 300 хил. до края на февруари. Не бе попитано какъв дял от новите ваксинирани са над 65-годишна възраст, но така или иначе при поставени едва 135 хил. първи дози за последните два месеца целта от 300 хил. ваксинирани е далечна.

Остава вероятността в засиления интерес към подсилващата защита мнозинството да е от хора над 65-годишна възраст.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    Разбирате ли?
    Споразумението за закупуването на ваксини, сключено от ЕС ЗАДЪЛЖАВА държавите да закупят определените им дози от препаратите срещу COVID-19", обясни министър Сербезова на въпрос защо България продължава да взима нови дози от препаратите, въпреки отлива на интерес към имунизацията. ЗАДЪЛЖАВАТ ни да купуваме отровите им, нищо че никой не ги иска! За това ви натискат и да се бодете, за да си оправдаят РЕКЕТА! Да ви акам на €€€вроГейския съюз!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари