Какво е мнението на пенсионерите за стимулите за ваксинация

0
Вижте какво споделиха възрастни хора от страната
Вижте какво споделиха възрастни хора от страната Видео: NOVA

Вижте какво споделиха възрастни хора от страната

Една от най-обсъжданите теми сред пенсионерите в Бургас се оказа тази за ваксинационните стимули в размер на 75 лева за всеки, който се е ваксинирал или възнамерява да го направи.

Мярката предвижда парите да се получават от всеки пенсионер със завършен цикъл на ваксинация от 2 дози и бустерна.

Стоян и Иван са приятели от години, но имат разногласия по темата.

"Имам две ваксини, а сега ми предстои почивка на Баните и там искат сертификат. Затова се имунизирах", признава той пред NOVA. Пенсионираният учител смята новия стимул за правилен, а имунизацията - нещо естествено. Досега няма здравословни проблеми, причинени от ваксината.

От своя страна пенсионираният музикант Стоян Тодоров не счита стимулът за достатъчен. "Не съм и няма да се ваксинирам. Така или иначе ще ритна камбаната.

Много от пенсионерите споделиха позицията си за ясната липса на информираност и доверие към управляващите. Новата финансова инициатива започва от 1 януари 2022 г. Към момента 27% от населението на Бургас е със завършен ваксинационен курс.

На този фон във Враца двойка пенсионери са решили да направят добро дело с 75-те лева - ще ги дарят на бедните в църква.

Иван Димитров е преболедувал, но все още не е ваксиниран, докато съпругата му Иванка е имунизирана. Тя сподели, че той не е посмял да се ваксинира тъй като е с диабет.

Иван смята, че стимулът е добро решение, но не това е неговата мотивация, а личната убеденост, след като е срещнал вируса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари