Стартираме производство на българско кисело мляко в Баянхогор

1

Производството на българско кисело мляко, зеленчуци, както и развитието на животновъдството и туризма ще бъдат приоритетни за двустранните отношения между Русе и Баянхонгор

Възможностите за развитие на двустранните отношения между област Русе и провинция Баянхонгор в сферата на зеленчукопроизводството и животновъдството бяха обсъдени по време на среща между областния управител Галин Григоров, първия съветник на посланика на Монголия в София Бямбадорж Болдбаатар, както и почетния консул на Монголия д-р Камен Милков.

В тази връзка беше коментирана идеята български фирми да подпомогнат изграждането на нови оранжерии, консервени предприятия и специализирани хладилни помещения за съхраняване на продукцията.

Предвижда се и стартиране на производство на българско кисело мляко в Баянхогор, като първоначално то ще бъде използвано за нуждите на детски градини, училища и болници.

Още в началото на следващата седмица предстои въвеждането в експлоатация на първата по рода си инсталация за пастьоризиран яйчен меланж в монголската столица Улан Батор. Инвестицията се осъществява благодарение на техническите решения на русенска фирма и активното съдействие на д-р Милков.

Туризмът също е сред приоритетните сфери на развитие. За да бъдат обсъдени предстоящите стъпки в тази сфера се очаква през месец март да се проведе среща между областния управител Галин Григоров и губернатора на провинция Баянхогор.

В днешната среща участваха още и представители на Баянхогорска област.

Припомняме, че през октомври 2018-та година беше подписан меморандум за сътрудничество между двете области. От тогава до сега се е реализирал обмен на медицински специалисти между УМАБЛ „Медика – Русе“ и Университета по традиционна медицина в Улан Батор, а също така е била предоставена и техническа помощ от наша страна в сферата на хранително-вкусовата промишленост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари