Стартира петиция срещу строежа на нов мост в Лесопарк "Липник"

2
Нека се проведе обществено обсъждане за необходимост от такова съоръжение, призова инициаторът ѝ Камен Филипов
Нека се проведе обществено обсъждане за необходимост от такова съоръжение, призова инициаторът ѝ Камен Филипов Снимка: Камен Филипов

Нека се проведе обществено обсъждане за необходимост от такова съоръжение, призова инициаторът ѝ Камен Филипов

Камен Филипов зададе 10 въпроса към кмета на град Русе Пенчо Милков във връзка с пълната непрозрачност по повод изграждането на пешеходен мост в Лесопарк "Липник".

Те касаеха разходването на десетки кубици инертни материали, доставени, положени и валирани незаконно според читателят ни.

"Въпросите ми са свързани с необходимост и легитимност на това съоръжение и не на последно място с потенциално отстраняване на дървета", допълни г-н Филипов

За казуса Dunavmost писа в началото на седмицата.

Г-н Филипов е останал разочарован от отговорите, които е получил и затова е инициирал петиция за прекратяване строителството на пешеходния мост в голямо и малко езеро "Липник" и отстраняване на незаконно положена фракция.

"След нелепото обяснение на кмет и инженер (лице с тъмни очила), изготвих тази петиция с несъгласие за построяване на пешеходен мост (не е възстановяване, защото не го е имало). Нека се проведе обществено обсъждане за необходимост от такова съоръжение след Местни Избори '23 и при съгласие да се осъществи. До тогава да се отстранят инертните материали от езерото.", сподели г-н Филипов в писмо до редакцията ни.

Ако желаете, можете да се подпишете в петицията, която ще намерите ТУК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    7
    УченикL
    Като ще е ДЪРВЕН ПЕШЕХОДЕН МОСТ защо питам аз е необходимо да се строи с тежка строителна техника?
  • -8
    6
    Абе даскале
    Ти по какво си даскал, по умствено изоставане ли, тия коментари да не ги пишеш в междучасията, или понеже процеса на изоставане е непрекъснат, то и коментарите винаги дебилни.
  • 7
    5
    Алекс
    На такива, жадни за известност и недоволни от живота "разбирачи", моля, не давайте поле за изява!
  • 12
    4
    daskal
    Добре де, какво не разбрахте, г-н Филипов? Това ще е ДЪРВЕН ПЕШЕХОДЕН МОСТ. Възстановяват го. Във водата още стоят старите му метални колони. Насипът ще се премахне и ще се възстанови познатият вид на мястото, но вече ще има и красив мост, който ще се вписва хармонично в пейзажа. Паркингът ще се асфалтира качествено, защото след по-малко от два месеца на езерото ще има световно първенство по кану-каяк. Предвиждат още доста добри неща за Текето. Какво ви дразни или пречи?
  • 6
    3
    Гошо куче лошо
    Анти Пенчо е тая петиция, не анти мост. Моста е повода.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари