10 въпроса към Пенчо Милков за строежа на нов мост в Лесопарк "Липник"

11
Пораждат се съмнения относно разходване на десетки кубици инертни материали, доставени, положени и валирани незаконно
Пораждат се съмнения относно разходване на десетки кубици инертни материали, доставени, положени и валирани незаконно Снимка: Камен Филипов

Пораждат се съмнения относно разходване на десетки кубици инертни материали, доставени, положени и валирани незаконно

10 въпроса към кмета на Русе Пенчо Милков са входирани и чакат отговор във връзка с пълната непрозрачност по повод изграждането на пешеходен мост в Лесопарк "Липник".

"Наясно съм с потенциалният отговор, че това е технологичен насип за достъп до колоните на мостчето. Въпросите ми са свързани с необходимост и легитимност на това съоръжение и не на последно място с потенциално отстраняване на дървета. Произхождат съмнения относно разходване на десетки кубици инертни материали, доставени, положени и валирани незаконно. При проектиране на подобни съоръжения, се взема в предвид монтаж без нарушаване на еко флора и фауна.", обясни г-н Камен Филипов в писмо до редакцията на Dunavmost.

Публикуваме писмото без редакторска намеса:

ДО: Пенчо Милков, кмет на град Русе

ОТ: Камен Филипов – жител на град Русе

П И Т А Н Е

ОТНОСНО: Поставяне на Инертни материали в малко езеро в близост до голямо езеро Липник с цел подготовка изграждане на пешеходен мост на територията на ЛЕСОПАРК ЛИПНИК.

Уважаеми господин Кмет,

1/ Има ли влязъл в сила ПУП, съответно от кога е в сила?

2/Има ли процедура за избор на фирма изпълнител на СМР?

3/Стойност и Обем на предвидените СМР?

4/На кои дати на свои заседания ЕСУТ при Община Русе е обсъждал съдържанието на изработения проект, с какви заключения?

5/ Към момента на разглеждане на горепосочения ПУП, била ли е внесена и разгледана на Експертен съвет експертна оценка на картотекираната растителност ?

6/ Проведени ли са обществени обсъждания и ако да, представете протоколи от тях, ведно с постъпилите възражения, ако има такива.

7/ С кои компетентни органи е съгласуван проектът? Представете протоколи и становища.

8/ Каква дълготрайна декоративна дървесна растителност ще бъде премахната при реализацията на проекта? Представете заповедта за премахване заедно с фитосанитарната оценка към решението.

9/Поради каква причина липсва Информационна табела ?

10/Каква е стойността на доставка и полагане на вложените инертни материали?

Очаквам Ваш писмен отговор.

С уважение: Камен Филипов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    30
    Orthodox
    Ето тук се внася повече яснота по въпроса и се оказва, че нещата изобщо не са толкова лоши. Просто хората са свърхреагирали спонтанно на моментното състояние на нещата, без да са достатъчно осведомени. https://www.youtube.com/watch?v=sSrnnHo5KpE&t=354s
  • 4
    29
    Русенец
    До 27: Интересно ми е, по коя схема бяха принудени хората от вилната зона до танкодрума, да събират сами пари, че да им изкърпят надупченият път до там? И сега, след кърпежите, пак друса, сякаш се возиш в каруца.
  • 10
    28
    Гражданин
    Писмото е много съдържателно и браво на г-н Филипов за отговорната позиция и загриженост към родният град.Но мисля ,че това писмо ще остане без отговор.Кметът Милков с управлението си досега доказа ,че е номенклатурен кадър.Той е добра марионетка на задкулисието ,което управлява държавата.Иска ми се да не съм прав, но такава е нашата държава,която се управлява от стари номенклатурни кадри или техни наследници.
  • 8
    27
    До русенец
    Друга е схемата.Намираш Славчев от Атака даваш му парички(той много ги обича),и той праща кухия си бабалък с камионите.Лесно е ,просто не са ти казали 🤑
  • 15
    26
    Русенец
    От 20 г вилната зона, която е на 100 м от къщите на Николово, чакат да им асфалтират улиците, но нямало процедура нито начин. Но за засипване на езерото с чакъл моментално е намерен начин.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари