Спряха пенсията на олимпийския шампион Ангел Кремов

0
Спортистът е подготвил писмо до Бойко Борисов
Спортистът е подготвил писмо до Бойко Борисов

Олимпийската пожизнена премия на големия пловдивски борец Ангел Кремов е спряна от началото на тази година, алармира самият той.

Олимпийският шампион от 1993 година не е получил никакво обяснение за причините, довели до това решение, пише Traffic News.

Припомняме, че преди няколко години бе гласувано българските спортисти, прославили страната ни и спечелили олимпийски отличия, да получават пожизнени олимпийски пенсии. Това се отнася както за олимпийците, така и за параолимпийците и спортистите към категория Дефлимпикс /за глухи спортисти/, към която принадлежи и Ангел.

Всъщност пенсиите са спрени и на останалите 8 български спортисти от тази категория, спечелили медали от олимпиади.

Във връзка с това Ангел Кремов е подготвил писмо до министър председателя на България с копия до Народното събрание, Спортното министерство, Българската федерация по борба и Спортната федерация на глухите в България, Омбудсмана на България, както и редица институции и медии.

"Повече от 30 години се борих по теписите в света, прославял съм родината ни и българският флаг се е веел, благодарение на усилията и труда, които полагахме", се казва в писмото на Ангел Кремов.

Той е роден на 8 юли, 1966 година във Велинград, но е завършил Спортното училище в Пловдив. Олимпийски шампион по борба за глухи през 1993 година в София, носител и на сребърни и бронзови отличия от олимпиади и световни първенства.

Има множество призови места и от европейски първенства. Приключва с борбата през 2015 година, в момента е член на УС на Спортната федерация на глухите в България.

Ангел Кремов е женен, с една дъщеря, но в момента е безработен и има множество травми, получени по време на дългата му кариера.

"Не желая да питам как ще гледам семейство и внуци, искам само тази несправедливост да бъде поправена", пише още Ангел Кремов до институциите относно необяснимото и неоправдано спиране на олимпийската му пенсия.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари