Спряха ферибота Свищов - Зимнич

2
Причината са влошени метеорологични условия
Причината са влошени метеорологични условия Снимка: Facebook

Причината са влошени метеорологични условия

В неделя в 11:30 часа на ГКПП - Свищов, Фериботната платформа "Олтишору-4"- флаг RO и осъществяваща трафика с ферибота през Свищов - Зимнич, заяви, че поради влошени метеорологични условия, силен вятър и настояване на капитана корабът спира работа. Той се намира в Румъния.

Както вчера ви информирахме фериботната платформа, обслужваща ГКПП Оряхово - Бекет няма да изпълнява курсове, заради критично ниското ниво на Дунав в района.

Всички измервателни станции в понеделник отново отбелязват спад на нивото. Водите по българския участък продължават да са все по-малко, а прогнозите са тенденцията да се запази. Очаква се нивото при Оряхово до дни да падне до -34 см, а при Русе до -21 см спрямо условната Кота 0, съобщава Агенция Фокус.

Ето и данните, които са отчетени от хидрометеорологични станции на ИАППД в понеделник, както и изменението спрямо неделя:

Ново село: 19 см; изменение -8 см

Лом: 88 см; изменение -7 см

Оряхово: 6 см; изменение -3 см

Никопол: 86 см; изменение -9 см

Свищов: 44 см; изменение -13 см

Русе: 18 см; изменение -20 см

Силистра: 52 см; изменение -14 см

По нашия участък от река Дунав най-студена е водата при Ново село (19.4°С), а най-топла при Оряхово (21°С).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари