Спират ферибота Свищов - Зимнич

0
Автомобилите се пренасочват към мостовете Русе и Видин
Автомобилите се пренасочват към мостовете Русе и Видин

Автомобилите се пренасочват към мостовете Русе и Видин

Преустановява се движението на ферибот Свищов - Зимнич, поради лошата метеорологична обстановка.

Това съобщи пред Радио „Фокус” – Велико Търново Никола Попов, управител на съоръжението. Обилният снеговалеж затруднява предвижването и това е причината курсовете да бъдат прекратени. Те ще бъдат възстановени най-рано утре сутринта. „Затваряме за движение, за да не поемаме рискове и да не дезориентираме хората, защото сега има голям трафик от движещи се превозни средства, които искат да преминат реката. По-сигурно е това да се случва от едно място”, обясни още Никола Попов.

Той поясни и, че автомобилите се пренасочват към мостовете при Русе и Видин. Освен това допълни, че водите на реката са много ниски, наклоните са големи и има образували се заледявания, които създават допълнителни усложнения. „Не бива да рискуваме и ние, не съветваме и шофьорите да го правят. Ако могат да отложат пътуването си, да го направят поне за днес”, каза още управителят на ферибота.

Той припомни и, че основният трафик идва от зимните курорти в страната. Освен това допълни и, че много от автомобилите не са подготвени за пътуване в зимни условия, нямат подходящи гуми и това също усложнява ситуацията. 

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари