Много чакане и закъснели доставки заради блокадата на Дунав мост

1
Протестите в Румъния се отразяват вече и на родните превозвачи
Протестите в Румъния се отразяват вече и на родните превозвачи Снимка: Областна администрация - Русе

Протестите в Румъния се отразяват вече и на родните превозвачи

След блокадата на Дунав мост 2, каква е ситуацията граничния пункт при Русе?

Много чакане и закъснели доставки. От това се оплакват превозвачите, които минават през северната ни съседка през последните дни.

Освен на традиционните опашки по граничните пунктове те се бавят допълнително и от блокадите на пътищата на различни места в северната ни съседка.

Именно заради протестите срещу поскъпването на застраховката "Гражданска отговорност", увеличението на цените на бензина и дизела, намаляването на европейските субсидии и дългото чакане по границите, които в петък блокираха и околовръстния път на Букурещ, трафикът на Дунав мост при Русе също беше натоварен, съобщава БНТ.

Обстановката към момента обаче е спокойна. Към този час на Дунав мост 2 при Видин няма блокада, но трафикът остава интензивен.

"По 3 часа чакаме, докато ни пуснат. Закъсняваме, забавяме си и това е. Няма друг вариант. Застават тракторите на пътя и блокират движението и край. Нищо не можеш да направиш. Закъснява се, по-късно се прибираме и така. Стоката закъснява", коментира Стефан.

"На Лугуш ме спираха, там седях около 3 часа в Румъния. Забавяме се да, губим срокове, губи се време. Вчера три часа съм изгубил. Иначе общо взето това е. Не е като в Германия де, в Германия бях миналата седмица, там беше страшно. Там зад изходи, входове, всичко е затворено. Само по аутобан и по аутобана можеш да спиш по паркингите", допълни Ивайло.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари