Спират движението на камиони по пътя Русе - Велико Търново

1
Ограничава се движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и натоваренитe пътища в цялата страна
Ограничава се движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и натоваренитe пътища в цялата страна

От 17.00 часа до 20.00 часа се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и натоваренитe пътища в цялата страна, съобщават от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

За Великотърновска област ограничението важи за I-5 Русе - Велико Търново. Целта е повишаване на безопасността при пътуване, увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура и по-спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението. Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари