Спипаха русенец с фалшива шофьорска книжка в квартал "Родина"

3
Шофьорът се опитал да заблуди полицаите с фалшива книжка, издадена в чужбина
Шофьорът се опитал да заблуди полицаите с фалшива книжка, издадена в чужбина Снимка: МВР / Архив

Шофьорът се опитал да заблуди полицаите с фалшива книжка, издадена в чужбина

На 10 януари около 15:04 часа на улица „Шипка“ в град Русе автонаряд от Второ РУ е спрял за проверка лек автомобил „БМВ Х5“ с шуменска регистрация. Като водач на превозното средство е установен русенец на 50 години.

В хода на полицейската проверка шофьорът е представил свидетелство за управление на МПС, издадено в чужбина. Направена справка в системата за административно-наказателна дейност е показала, че на водача никога не е издавано свидетелство и че е неправоспособен водач.

Тъй като е възникнало съмнение относно автентичността на представения от мъжа документ за правоспособност, е извършена експертна справка, която е заключила, че бланката СУМПС не представлява истински документ.

Във връзка с установеното, по случая е образувана проверка с оглед данни за престъпление по чл. 316 от Наказателния кодекс (НК), който предвижда лишаване от свобода до три години или глоба от хиляда до три хиляди лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    джони
    Ако се движиш с 20-30 и изнервяш всички зад теб, това се случва.
  • 4
    1
    Русенец
    Народът тотално се е разпасал. Постоянно ме изпреварват на кръстовище, на непрекъсната линия, с превишена скорост, при насрещноидващи коли. Мночо често се случва и всичките нарушения накуп. Карат пияни, дрогирани, без книжки или с фалшиви такива..... И въпреки акциите и наказанията, случаите продължават. Ситуацията не е нито за акции, нито за полицейски контрол. За армейска намеса е, но като си нямаме и армия....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари