Спасиха екипажа на танкер, потънал заради бурята в Арабско море

0
Дубай се възстановява от рекордните дъждове
Дубай се възстановява от рекордните дъждове

Дубай се възстановява от рекордните дъждове

Дубай се опитва да се възстанови от наводненията, след рекордните дъждове, които оставиха наводнени магистрали, затворени училища и нарушен въздушен трафик, като взеха и жертва, предаде Франс прес.

В най-известното от седемте емирства на ОАЕ вчера бяха регистрирани рекордните 254 мм дъжд само за един ден, чието количество се равнява на валежите за две години, които падат в пустинната държава.

В емирство Рас Ал Хайма е загинал най-малко един човек - 70-годишен мъж, чиято кола е била отнесена от водата.

Днес няколко жилищни сгради все още са без електричество, докато изоставени автомобили продължават да се носят по все още наводнените улици. Властите затвориха училищата до края на седмицата, информира БТА. След отмяната и пренасочването на десетки полети вчера пътниците, които днес трябваше да летят от Дубай, бяха приканени да не идват на летището, "ако не е крайно наложително".

Полетите остават отменени и пренасочени... Работим усилено в много тежки условия, за да възстановим работата възможно най-бързо”, каза говорител на летище „Дубай“.

Авиокомпания „Емирейтс“ отмени регистрациите за полетите заради затруднения в достъпа до летището за персонала и пътниците, докато пътищата все още остават блокирани, а метрото е затворено.

Силна буря връхлетя Обединените арабски емирства и Бахрейн през нощта на понеделник срещу вторник, след като премина през Оман, друга държава в Персийския залив, където загинаха 18 души, сред които и деца.

Това бяха най-проливните валежи в ОАЕ, откакто се води статистика - от 1949 г. насам, съобщиха властите.

Наводнения заляха и иранската провинция Хормозган, съобщи държавната информационна агенция ИРНА. Там са загинали трима души, включително деветгодишно дете.

Властите в страната спасиха 21 души от Шри Ланка, членове на екипажа на потъващ танкер в Арабско море, които бяха хванати в капан от бурята, която се развилня над страните от Персийския залив, съобщиха днес държавните медии.

След като били уведомени, че „нефтен танкер, плаващ под флага на островите Кук, потъва“, ирански спасителен кораб е бил изпратен на мястото и е спасил 21 членове на екипажа, съобщи директорът на морската администрация на пристанище Джаск в Южен Иран – Мохамад Амин Амани.

Петима моряци са получили медицинска помощ”, веднага след като са акостирали на иранското пристанище, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари