Солна стая за деца от Русе ще правят българи от Германия

4
Солната стая е подходяща при проблеми на дихателните пътища, кожни проблеми, също и с проблеми на нервната система
Солната стая е подходяща при проблеми на дихателните пътища, кожни проблеми, също и с проблеми на нервната система Снимка: община Враца

Българи в Германия, обединени в сдружението „Bulgarienhilfe е.V. - Frankfurt am Main“, ежегодно подпомагат детска градина „Пинокио“ в Русе

Всяка Коледа живеещите във Франкфурт наши сънародници изпращат подаръци за децата със специални потребности, които посещават детското заведение. И за предстоящите Рождественски празници сдружението организира благотворителна кампания, пише "Бряг".

Тази година обаче пандемията прави инициативата много по-различна. „Затворени сме, изолирани сме, разделени и изплашени за бъдещето си. Но може и да успеем да направим нещо добро, за да бъде и тази Коледа незабравима и вълшебна. Не можем да спрем да живеем, да избягаме, да си затворим очите и да чакаме всичко да отмине без да ни засегне“, това каза Виолета Йорданова, координатор на сдружението за Русе.

Намерението тази година е вместо кутия, пълна с подаръци, да бъде събрано парично дарение. Средства ще бъдат вложени в проект за изграждане на солна стая в детска градина „Пинокио“. Според организаторите така ще може да се помогне на много повече русенчета да се справят със сезонните вируси и настинки. Децата със специални потребности са с намален имунитет и за повечето от тях това ще е благоприятно и полезно, обясняват от дружеството. Те призовават всеки, който мисли за тези деца, да се включи в благотворителната кампания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари