Благотворителен бал събра 35 000 лева за изграждане на Водно-рехабилитационен център в Русе

5

10 години дейност на Фондация „Александър Русев“ беше отбелязана с Благотворителен бал

Благотворителен бал в подкрепа на Фондация „Александър Русев“ беше гвоздеят в поредицата от събития, посветени на отбелязването на 10 години от работата на Илиян Русев – Скури с деца със специални потребности.

Близо 200 души се присъединиха към изисканата инициатива за събиране на средства за изграждането на Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с ментални и физически затруднения в град Русе. Звездни гости от бизнеса, политици от различни цветове, адвокати, нотариуси, артисти, спортисти, общественици и приятели – всички обединени около една обща кауза, съобщиха от Фондацията.

Вечерта започна с български народни танци в изпълнение на Фолклорен танцов ансамбъл „Найден Киров“, а по-късно присъстващите се насладиха на песните на Виктория Виналиева и Стефания Горначка, които пяха поотделно и в дует, като изпълненията им разчувстваха гостите на благотворителното събитие.

С разнообразна програма зарадваха присъстващите на бала прекрасните големи и малки танцьори от Freedom dance studio, както и гостите от Спортен център „Гейм“ и Линди Хоп Русе. Вокалистката на Vivaldi Metal Prodject Цена Коев изпълни авторски парчета, а оперната певица Анна Карадимитрова допълни вечерта с ангелския си глас и постави финала със силно изпълнение на “Time to say goodbye”.

Водещи на събитието бяха Кристина Борисова и Дидо Илиев, а Владислав Карамфилов – Въргала звездно изтъргува дарени специално за случая картини. Присъствието му успя да зарази с доброта и човечност, от което спечелиха всички присъстващи, но най-вече каузата на вечерта.

Кулминацията настъпи с поздрава към Илиян Русев - Скури, който на същия ден отпразнува своите 60 години. С торта с надпис Фондация „Александър Русев“ и заобиколен от близки и съмишленици главният герой Скури си пожела плувният басейн да бъде построен възможно най-скоро. Подаръкът беше каска с лопата с надпис „Мечтите се сбъдват! 12 април 2024 г.“.

12 април 2024 г. е датата, на която ще бъде направена символична първа копка на Водно-рехабилитационния център. На този ден Александър Русев щеше да навърши 35 години, но завинаги остана на 24.

Илиян Русев – Скури изказа най-сърдечна благодарност към всички, които присъстваха на събитието, както и към тези, които не бяха там физически, но морално показаха своето отношение към децата със специални потребности. Признателността е огромна към всеки един, който отдава труда, времето и енергията си в построяването на мечтата на покойния Алсекснадър – мечтата, която вече е и на всички деца и техните семейства.

Поредната стъпка към нейното осъществяване е вече факт, благодарение на събраните близо 35 хил. лв. от Благотворителния бал, които вече са преведени по сметката на Фондация „Александър Русев“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    да питам
    Богатите хора с възможности като Пеноч Милков, Белоев и Нунев защо отсъстваха?
  • 6
    4
    daskal
    Дайте по-сериозно... Покрит плувен комплекс не се строи с дарения и благотворителни инициативи. Хубаво е, че Скури вдига шум. Дано го чуят сериозни инвеститори с достатъчно пари и готовност да се занимават с каузата, защото дори и да се построи тази база - после трябва да се поддържа, а това е скъпо.
  • 15
    3
    До втори
    Стига бе, при хиляда лева вход - то надали щеше да има и десет души. Събрали са се някакви, самопровъзгласили се за елит на Русе, отървали са се от своите ненужни вещи и картини да бъдат продадени на търг и оп - правим благотворително шоу. Жалко, дори и най-чистата идея може да бъде опорочена. 35 000 лева събрани от 200 души, съвсемстно от дарения и от благотворителен търг. То няма и по 200 лева на човек, общо дарения и от търга. А колко ли пари е похарчил Скури за този бал. Срамота, срамотаааааа.
  • 14
    2
    азе
    То затова се прави като в "белите" държави. Билет за вход - 1000лв. Ако искаш. Не да ходиш да лапаш и накрая да оставиш 50лв за каузата.
  • 16
    1
    Indianec v BG
    Само 35 000 лева (тридесет и пет хиляди лева) събрани от 200 присъствали .... от "елита" на Русе .....Тъжно, отчайващо тъжно ... Хау!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари