Русенци спасиха котка, изхвърлена в река Дунав!

32

Нямам думи за това тази вечер... някакъв изхвърлил котка не къде да е, ами в Дунава, а тя успяла да додрапа до дърво и стояла там може би с дни.

Десетки хора търсиха помощ звънейки на 112 , които записваха сигналите и нищо и на бреговата охрана звъняха и пак нищо! Двама мъже написаха история тази нощ Stoyan Stoyanov - McCoy и Бойко Никифоров!

С лодка, която домъкна Бойко през нощите, Стоян и той се качиха в лодката и в тъмното и през дърветата намериха пътя си към котката. Наложи се да отрежат клона на който висеше, но всеки път котката се катереше отново и отново на друг клон все по-нависоко в паника! Ние които наблюдавахме всичко това притаили дъх, и молейки се, всеки клекнал на земята с молитва и надежда , изведнъж станахме свидетели на чудо : котката спря да бяга и Stoyan стоеше лице в лице с нея, той покатерен на дървото до нея! Не ми е ясно даже как успя да я хване след като чак ние я чувахме как го съска, но слава на Господ успя!

Бойко извади клетката и Стоян я пусна вътре, след което тримата благополучно стигнаха до брега! Нямам думи за смелостта на тези двама мъже които рискуваха живота си в мрака в студената река за да спасят един живот!!!! Това трябва да излезе извън пределите на нашия град, извън България! Не можем всички да бъдем толкова смели като тях, но можем да уважим тяхната борба за живота на едно коте!!!

Голяма е любовта на човек към животните и уважението към живота им! Дано повече хора се научат поне на това! Не наранявайте животните! Не ги хвърляйте така! Не ги тровете или убивайте! Всеки живот е важен хора и Бог ни гледа! Бъдете добри със всеки по пътя си! 

С любов към тези двама герои от Русе и хората които взеха котенцето, за да се погрижат за него и всички, които бяха там и тези, които следяха събитията и помагаха от вкъщи!

Милена Милчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари